Zavřít reklamu

S příchodem iOS 13 se uživatelé dočkali zbrusu nové aplikace, která nese název Zkratky. V rámci této aplikace si mohou uživatelé vytvářet jednoduché sledy úloh, které jim mají zajistit jednodušší využívání iPhonu. Kromě zkratek jako takových jsme se pak dočkali také přidání automatizací, tedy určitých úloh, které se spustí automaticky v případě, kdy nastane nějaký stav. Problémem každopádně je, že ve výchozím nastavení musíte automatizace před spuštěním povolit. V některých případech lze tuto předvolbu sice deaktivovat, avšak i poté se stále zobrazují otravná upozornění, která vás informují o spuštění automatizace. Klasických způsobem nelze tato oznámení vypnout, existuje však fígl, pomocí kterého oznámení vypnete.

Jak na iPhone vypnout oznámení o spuštění automatizace

Chcete-li na vašem iPhonu (či iPadu) vypnout oznámení o spuštění konkrétní automatizace, tak se nejedná o nic složitého. Klasickým způsobem byste každopádně tuto možnost asi nenašli – je totiž třeba vědět, kam přesně klepnout. Postupujte tedy následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Zde níže rozklikněte kolonku s názvem Čas u obrazovky.
    • Jestliže nemáte Čas u obrazovky aktivní, tak tuto funkci aktivujte.
  • Poté klepněte pod grafem vašeho denního průměru na Zobrazit veškerou aktivitu.
  • Zde pak sjeďte o kus níže, až ke kategorii Oznámení.
  • Jakmile tak učiníte, tak musíte v seznamu aplikací níže najít a rozkliknout Zkratky.
    • Pokud se zde Zkratky nenachází, si musíte vytvořit nějakou automatizaci, která vám alespoň jednou pošle oznámení.
  • Na další obrazovce už si jen stačí zvolit nastavení oznámení zkratek a automatizací.
  • Zde si buď deaktivujte určitý typ oznámení, anebo je kompletně vypněte pomocí přepínače nahoře.

Výše uvedeným způsobem lze tedy deaktivovat oznámení z aplikace Zkratky, tedy oznámení zkratek a automatizací. Aplikaci Zkratky bohužel nemá svou záložku klasicky v Nastavení -> Oznámení, a proto je nutné využít tuto okliku. Jedinou nevýhodou je, že po restartu vašeho jablečného zařízení se nastavení oznámení zkratek automaticky vrátí na původní hodnoty, tedy na zapnuto. Jestliže tedy váš iPhone či iPad restartujete, tak musíte výše uvedený postup zopakovat. Na závěr jen uvedu, že nastavení oznámení zkratek pomocí výše uvedeného postupu je k dispozici (nejspíše) vlivem chyby v systému. Hned na první pokus se vám tedy kolonku Zkratky možná nepodaří otevřít – v tomto případě si nechte zaslat další oznámení z nějaké automatizace. Berte samozřejmě na vědomí, že dříve nebo později možná dojde k opravě této okliky a postup přestane fungovat.

Dnes nejčtenější

.