Zavřít reklamu

S našimi blízkými si různý obsah sdílíme prakticky neustále – kromě zpráv jako takových se může jednat například o odkazy, fotografie, videa a další. Pokud jste si chtěli v minulosti tento sdílený obsah zobrazit, tak jste na Macu museli přejít do aplikace Zprávy, kde jste následně v konkrétní konverzaci klepnuli vpravo nahoře na ⓘ, kde se obsah zobrazil. Tato možnost je k dispozici i nadále, každopádně nově je součástí několika nativních aplikací od Applu také speciální sekce Sdíleno s vámi, kde se přímo objevuje obsah, který s námi někdo sdílel. Jedná se především o Safari a Fotky.

Jak na Macu ve Zprávách u kontaktu (de)aktivovat Sdíleno s vámi

Většině uživatelům nová sekce Sdíleno s vámi v Safari či ve Zprávách zajisté dokáže zjednodušit život, jelikož si v těchto aplikacích můžete jednoduše pohromadě nechat zobrazit veškerý obsah, který s vámi kontakty sdílely, a následně jej zobrazit či na něj reagovat. Co si však budeme nalhávat, čas od času si s nějakou osobu můžete sdílet určitý obsah, u kterého nechcete, aby jej bylo možné zobrazit v dalších aplikacích. Často si to navíc ani nemusíte uvědomit. Přesně pro tyto případě je možné u vybraných kontaktů funkci Sdíleno s vámi deaktivovat. Ať už chcete Sdíleno s vámi u kontaktu aktivovat či deaktivovat, tak stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem Macu přesunuli do nativní aplikace Zprávy.
  • Jakmile tak učiníte, tak si v levé části najděte a rozklikněte konverzaci s kontaktem, u kterého chcete Sdíleno s vámi deaktivovat.
  • Následně v pravém horním rohu okna klepněte na ikonu ⓘ.
  • Po tomto kliknutí se zobrazí miniaturní okno s informacemi o kontaktu, včetně sdíleného obsahu.
  • V tomto malém okně, které se zobrazí, sjeďte následně o kus níže, kde najděte kategorii Sdíleno s vámi.
  • U této kategorie nakonec stačí, abyste dle potřeby aktivovali či deaktivovali možnost Zobrazit v oddílu Sdíleno s vámi.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy na Macu v aplikaci Zprávy u konkrétního kontaktu (de)aktivovat možnost Sdíleno s vámi. Pokud tuto funkci deaktivujete, tak si můžete být jistí tím, že už se v Safari či ve Zprávách nebude sdílený obsah od konkrétního uživatele v oddílu Sdíleno s vámi zobrazovat. Jak už jsem zmínil výše, tak se tato možnost hodí především u takových kontaktů, se kterými si sem tam sdílíte ne tak úplně vhodný obsah. V případě, že vám naopak Sdíleno s vámi u nějakého kontaktu nefunguje, tak tuto funkci můžete pomocí výše uvedeného způsobu aktivovat.

Dnes nejčtenější

.