Zavřít reklamu

Součástí macOS Monterey je mnoho nových věcí, které stojí za to. Primárně se mluví o těch největších novinkách v podobě režimů Soustředění, přepracované aplikace FaceTime či změnách v rámci Safari. K určitým změnám každopádně došlo i v nativní aplikaci Zprávy. Mezi jednu z nejlepších novinek ve Zprávách patří bezesporu překopání zobrazení vícero obrázků, které kontakt odešle. Zatímco donedávna se každý obrázek objevoval zvlášť pod sebou, tak nyní se zobrazí v tzv. kolekci, která nezabírá tolik místa. Kromě toho Apple přišel s novou možností pro jednoduché stažení přijmutých obrázků jediným klepnutím, a také s funkcí Sdíleno s vámi, které se budeme věnovat v tomto návodu.

Jak na Macu v Safari zobrazit odkazy sdílené s vámi

Sdíleno s vámi dokáže pracovat se všemi fotografiemi a odkazy, které vám kontakty ve Zprávách odešlou. Pokud jste si až doposud chtěli zobrazit veškerý obsah, který s vámi někdo sdílel, tak bylo nutné si rozkliknout konverzaci, a poté v levém horním rohu klepnout na ikonu ⓘ. Následně jste museli v novém okně sjet níže, kde se veškerý sdílený obsah zobrazil. Tohle zobrazení sdíleného obsahu rozhodně není ničím složitým, v macOS Monterey si však sdílené fotografie a odkazy můžete zobrazit přímo v příslušných aplikacích, a to ve speciálních sekcích. Pokud byste si chtěli zobrazit veškeré sdílené odkazy v rámci Safari, stačí postupovat následovně:

  • Prvně se na vašem Macu přesuňte do nativního prohlížeče Safari.
  • Jakmile tak učiníte, tak se přesuňte na úvodní stránku.
    • Toho docílíte klepnutím na ikonu + v pravém horním rohu.
  • Zde už jen stačí, abyste lokalizovali sekci s názvem Sdíleno s vámi.
  • V této sekci už se zobrazí veškeré s vámi sdílené odkazy.

Prostřednictvím výše uvedeného postupu je tedy na Macu v Safari možné zobrazit veškeré s vámi sdílené odkazy. Pokud na konkrétní odkaz klepnete, tak se vám samozřejmě otevře. V případě, že pod odkazem klepnete na jméno uživatele, který vám odkaz poslal, tak se ocitnete ve Zprávách, kde na konkrétní odkaz můžete ihned reagovat. Jestliže se vám sekce Sdíleno s vámi v Safari nezobrazuje, tak ji nejspíše máte skrytou. Zobrazíte ji tak, že na úvodní stránce v Safari klepnete vpravo dole na ikonu nastavení, kde následně v okně zaškrtněte políčko u možnosti Sdíleno s vámi. Přetažením této položky si můžete změnit pozici zobrazení sekce.

Dnes nejčtenější

.