Zavřít reklamu

Pokud se řadíte mezi jedince, kteří se zajímají o dění ve světě Applu, tak vám zajisté před několika měsíci neunikla vývojářská konference WWDC21. Na této konferenci jablečná společnost představila nové majoritní verze svých operačních systémů, ostatně stejně jako v předchozích letech. Konkrétně jsme se dočkali iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Všechny tyto systémy byly ihned po skončení prezentace k dispozici v předběžném přístupu, a to v rámci beta verzí. Před několika týdny pak Apple vypustil veřejné verze zmíněných operačních systémů, vyjma macOS 12 Monterey, na který si uživatelé ještě budou muset počkat. Na našem magazínu se neustále věnujeme novinkám z nových systémů a v tomto článku se zaměříme zase na iOS 15.

Jak na iPhone v Safari zobrazit odkazy sdílené s vámi

Jak už to tak bývá ve zvyku, tak největšího počtu novinek se dočkal operační systém iOS 15 – a ještě aby ne, když je právě tento systém nejrozšířenější. Z největších novinek můžeme zmínit například režimy Soustředění, novou funkci Live Text pro převod textu z obrázku či přepracované aplikace FaceTime a Safari. V rámci Safari došlo hlavně k designovým změnám, kdy se Apple rozhodl přemístit adresní řádek seshora dolů, což vyvolalo vlnu kritiky. Naštěstí ale dává Apple v iOS 15 uživatelům možnost volby. Kromě toho si nově v Safari můžete jednoduše zobrazit veškeré odkazy, které s vámi kontakty sdílely skrze nativní komunikační aplikaci Zprávy. Tuto sekci zobrazíte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu s iOS 15 přesunuli do Safari.
  • Následně v pravé části adresního řádku klepněte na ikonu dvou čtverečků.
  • Jakmile tak učiníte, tak klepněte na ikonu + v levé části adresního řádku.
  • Tímto se ocitnete na úvodní obrazovce s různými prvky.
  • Poté stačí, abyste sjeli o kus níže, kde najděte prvek s názvem Sdíleno s vámi.
  • Zde už se vám zobrazí několik odkazů, které s vámi byly naposledy sdíleny.
  • Pokud klepnete na možnost Zobrazit vše, tak se vám zobrazí odkazy všechny.

Pomocí výše uvedeného způsobu si tedy v Safari z iOS 15 můžete nechat zobrazit odkazy, které s vámi sdíleli ostatní uživatelé skrze nativní aplikaci Zprávy. V případě, že u konkrétního odkazu klepnete na jméno kontaktu, který s vámi odkaz sdílel, tak dojde k automatickému přesunutí do konverzace s tímto kontaktem v aplikaci Zprávy, kde na odkaz můžete přímo zareagovat. Pokud prvek Sdíleno s vámi na úvodní obrazovce v Safari nevidíte, tak na ni sjeďte úplně dolů, klepněte na Upravit, a poté aktivujte zobrazování prvku Sdíleno s vámi.

Dnes nejčtenější

.