Zavřít reklamu

Aktuálně nejnovější operační systémy od Applu přišly s nespočtem nových funkcí. Nejvíce se samozřejmě mluví o takových novinkách, které jsou největší – jedná se například o režimy Soustředění, přepracovaný FaceTime, funkci Live Text a další. Pravdou ale je, že Apple vždy přijde i s menšími funkcemi, které sice stojí za to, ale příliš se o nich nemluví. Mezi jednu z těchto funkcí patří také Sdíleno s vámi, tedy o jakýsi oddíl, který je součástí několika nativních aplikací a zobrazuje obsah, který s vámi ostatní uživatelé sdíleli skrze aplikaci Zprávy. Může se jednat například o odkazy, fotky, podcasty, pořady apod.

Jak na Macu nastavit, které aplikace budou zobrazovat oddíl Sdíleno s vámi

Ve většině případech je Sdíleno s vámi skvělou funkcí, pomocí které si můžete nechat zobrazit veškerý s vámi sdílený odkaz. Pravdou ale je, že v některých případech byste mohli chtít Sdíleno s vámi v některých aplikacích vypnout. V určitých případech si totiž můžete s nějakými kontakty sdílet obsah, který by neměl vidět nikdo jiný. Pokud byste tedy chtěli Sdíleno s vámi v určité aplikaci kompletně deaktivovat, tak samozřejmě můžete – nejedná se o nic složitého. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se na Macu přesunuli do nativní aplikace Zprávy.
  • Jakmile tak učiníte, tak v levém horním rohu obrazovky klepněte na tučnou záložku Zprávy.
  • Tímto se otevře menu, ve kterém lokalizujte a rozklikněte kolonku Předvolby…
  • Následně se zobrazí nové okno, kde v jeho horním menu přejděte do Sdíleno s vámi.
  • Zde už se nachází seznam aplikací, které s funkcí Sdíleno s vámi spolupracují.
  • Pro zakázání využívání Sdíleno s vámi odškrtněte políčko u konkrétní aplikace.

Výše uvedeným způsobem je tedy na Macu s macOS Monterey provést deaktivaci funkce Sdíleno s vámi v určitých aplikacích. Pokud provedete deaktivaci v určité aplikaci, tak se v ní oddíl Sdíleno s vámi vůbec nebude zobrazovat. Samozřejmě si ale i nadále můžete Sdíleno s vámi deaktivovat pouze u vybraného kontaktu – pokud chcete vědět, jak na to, tak stačí, abyste si rozkliknuli článek, který přikládám níže. Pomocí výše uvedeného postupu je případně možné Sdíleno s vámi deaktivovat kompletně. Stačí, abyste v pravém horním rohu klepnuli na Vypnout…

Související články

Dnes nejčtenější