Zavřít reklamu

V první polovině letošního roku bylo z prodeje staženo AirTag příslušenství luxusní značky Hermès, a jeho prodej zatím stále ještě nebyl obnoven. Lidová tvořivost ale podle všeho nezná hranic, a jeden z uživatelů se rozhodl, že si vytvoří svou vlastní Hermès klíčenku pro AirTag. Výsledek jeho práce si můžete prohlédnout ve fotogalerii tohoto článku, a nejen to – můžete si vyrobit také vaši vlastní klíčenku.

Hned na úvod článku je nutné podotknout, že tvůrce klíčenky, Ron Farber-Newman, neměl ani v nejmenším v úmyslu cíleně vytvářet falešné Hermès klíčenky – chtěl si zkrátka jen podle svých vlastních slov vyzkoušet, zda výrobu tohoto doplňku zvládne sám. Vezmeme-li v úvahu, že se jednalo o jeho první výrobek z kůže, je výsledek opravdu obdivuhodný. Farber-Newman uvedl, že jeho hlavním koníčkem je práce s laserem, ale pátral po projektu, v jehož rámci by mohl vyzkoušet laserové řezání pravé kůže. Když společnost Apple představila své lokalizátory AirTag a módní dům Hermès k nim vydal vlastní příslušenství, nemohl si Farber-Newman podle svých vlastních slov pomoci, a rozhodl se vyzkoušet, zda zvládne klíčenku pro AirTag vyrobit i sám, a to pochopitelně za zlomek ceny.

Celý projekt zabral Farber-Newmanovi osm až deset hodin, a to od prvního designu až k finální výrobě. Cena spotřebního materiálu se pohybovala mezi pěti a deseti dolary, celkové náklady včetně nástrojů a příslušenství dosáhly zhruba stovky dolarů, v přepočtu tedy něco málo přes dva tisíce korun. Otvory pro švy obstaral Farber-Newman ručně, část práce odvedl za pomoci 80W laseru s 15mm / s. „Na produktových fotografiích jsem si všiml, že okraje u přívěšku jsou hezky zaoblené, čehož jsem chtěl také dosáhnout,“ uvedl, a dodal, že k dosažení požadovaného vzhledu použil speciální nástroj pro zkosení všech ostrých hran. Ron Farber-Newman si tajemství výroby vlastních klíčenek pro AirTag rozhodně nehodlá nechat pro sebe, a rozhodl se všem zájemcům poskytnout zdarma návod se vzorem – vše potřebné si můžete stáhnout zde.

Dnes nejčtenější

.