Zavřít reklamu

Je tomu jen pár týdnů, co Apple oznámil příchod několika poměrně zajímavých softwarových novinek pro AirTagy, které mají za cíl eliminovat jejich zneužívání za účely sledování. Tehdy sice v tiskové zprávě o tom, jak novinky nasadí, neinformoval a svět byl tak přesvědčen, že se bude jednat “jen” o nový firmwarový balíček pro AirTag, včera vydaná 4. beta iOS 15.4 však ukázala, že softwarových úprav bude třeba pro zavedení novinek daleko víc. 

V iOS 15.4 Beta 4 dorazilo konkrétně mírně přepracované rozhraní pro správu AirTagu doplnění právě o nedávno oznámené novinky. Řeč je například o novém informativním okně, které vyskočí na uživatele při nastavování AirTagu a které jej informuje o tom, že  lokalizátor nesmí využívat pro sledování osob bez jejich souhlasu, jelikož se jedná v mnoha státech po celém světě o zločin, za který jej čeká trest příslušnými orgány. 

Další novinkou je pak možnost nastavit si, kdy chci dostávat notifikace na blízký AirTag či možnost místně vyhledat i cizí AirTag – samozřejmě ale až poté, co vás na jeho přítomnost upozorní iPhone. Nemusíte se tedy bát toho, že by váš AirTag například někdo v MHD jen tak pro zábavu lokalizoval, jelikož jej uvidí ve svém iPhonu – aby to totiž bylo možné, v jeho bezprostřední blízkosti by se musela daná osoba zdržovat delší dobu, a zároveň by musel být AirTag odpojen od jeho mateřského iPhonu. Jedná se tedy o splnění celé řady podmínek, které falešné poplachy eliminují na minimum.

AirTagy můžete zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.