Zavřít reklamu

Apple čekají díky iPhonům 13 chystaným na letošní podzim zlaté časy. Myslí si to alespoň přední analytik Ming-Chi Kuo, jehož zdroje sahají až do samotného Applu a jeho dodavatelského řetězce. Kuo je přesvědčen o tom, že letos Apple prodá 250 až 260 milionů iPhonů s tím, že iPhonů 13 má být až 88 milionů, což je skoro až neuvěřitelné číslo. 

Applu hrají letos dle Kua do karet hned dvě věci, přičemž k jedné z nich přichází s trochou nadsázky jako slepý k houslím. Řeč je konkrétně o pošramocené pověsti čínské společnosti Huawei v USA, která vedla až k zákazu prodeje telefonů této značky v zemi. Mnozí uživatelé proto dle Kua ze starších modelů Huawei letos přejdou na iPhony, jelikož ty budou považovat jako největší jistotu – jsou totiž přeci jen americké. Druhou věcí, která prodeje iPhonů 13 podpoří, je pak jako již tradičně řada vylepšení, které se pro tuto generaci chystají. Řeč je konkrétně o menším výřezu, vyšší obnovovací frekvenci displeje či vyšším výkonu. Spekuluje se taktéž o návratu Touch ID na řadu 13 Pro, ale u té může nakonec vše dopadnout zcela jinak. 

Zda se Kuova slova naplní se dozvíme zhruba za půl roku, kdy již budou telefony v prodeji a analytici budou mít k dispozici první prodejní data. Pokud však přinesou novinky všechna vylepšení, o kterých se spekuluje, neexistuje žádný pádný důvod, proč by neměly uspět. A co vy, chystáte se letos na nový iPhone? 

Dnes nejčtenější

.