Zavřít reklamu

Nové iPhony 13 toho zřejmě nakonec přinesou o poznání více, než se doposud předpokládalo. Kromě vylepšeného 5G, vyššího výkonu, delší výdrže baterie či vyšší obnovovací frekvence se totiž podle zdrojů asijského portálu DigiTimes pocházejících z dodavatelského řetězce chystá například i nasazení podpory WiFi 6E, tedy rychlejší verze WiFi 6. 

Jelikož se pomalu stává WiFi 6 u routerů standardem, je jasné, že jeho podporu dostává čím dál více produktů. iPhony se sice již WiFi 6 nějakou dobu chlubí, Apple má však nyní v plánu jim vnuknout její nejlepší verzi současnosti právě ve formě WiFi 6E, která by měla být jednak rychlejší a jednak nabízí podporu 6 GHz pásma, což jinými slovy znamená menší rušení zařízení v daném pásmu, což má pozitivní vliv na rychlost připojení a tak podobně. Poměrně zajímavé je nicméně to, že u Androidů se má stát WiFi 6E standardem až v roce 2022, takže s trochou nadsázky Apple v tomto směru opět předběhne dobu. Z hlediska využitelnosti se ale nebude jednat o žádné terno. 

Nové iPhony se světu představí v průběhu letošního podzimu, pravděpodobně pak hned z jeho kraje v září. Kalifornský gigant má totiž podle dostupných informací s iPhony 13 velké prodejní plány, které bude schopen naplnit jen a pouze tak, že je dostane na pulty obchodů co možná nejdříve na podzim a uživatelům dá tedy dostatek času pro jejich nákupy. Vše však bude samozřejmě záležet primárně na jeho dodavatelském řetězci. 

Dnes nejčtenější

.