Zavřít reklamu

Příznivci autentizace skrze otisk prstu budou mít u iPhonů 13 důvod k radosti. Čím dál více věrohodných zdrojů totiž tvrdí, že se u nich Apple opět navrátí k oblíbenému Touch ID, kterým doplní již zaběhlé Face ID. K těmto věrohodným zdrojům se nyní přidali i analytici z Barclays, kteří těží z informací přímo z dodavatelského řetězce Applu. 

Zdroje analytiků z Barclays tvrdí, že Apple počítá s Touch ID implementovaným pod displejem u všech chystaných iPhonů 13 – tedy 13 mini, 13, 13 Pro a 13 Pro Max. Všechny modely rovněž dostanou menší výřez v displeji, po kterém volají jablíčkáři již roky. Poslední dva jmenované pak navíc i 120Hz displeje a exkluzivitu na LiDAR skener, o čemž jsme slyšeli i v předešlých týdnech. Poměrně zajímavé je pak to, že další zmenšení výřezu má přijít už v roce 2022, jelikož ani jeho letošní verze nebude podle Applu zcela ideální. Z výřezu by se měla údajně stát malá dírka, kterou využívá v současnosti například Samsung. 

Novou generaci iPhonů představí Apple jako již tradičně v průběhu letošního podzimu. Zda se tak stane v září či říjnu je sice v tuto chvíli nejasné, ale s ohledem na klidnící se situaci kolem pandemie koronaviru se jeví jako pravděpodobnější první varianta. Čím dřív totiž Apple své novinky představí, tím více jich stihne v nejdůležitějším období roku – tedy před Vánoci – prodat. Brzké představení pro něj tedy bude zcela určitě velkou prioritou. 

Dnes nejčtenější

.