Zavřít reklamu

Zní to neuvěřitelně, Apple k uzavření prvního Apple obchodu v souvislosti s pandemií COVID-19 došlo již téměř před rokem a půl. Je to totiž zhruba 17 měsíců od doby, kdy Apple uzavřel své první oficiální obchody,  přičemž mezi ty úplně první patřily Apple Story v Číně a Macao, jejichž vstupní dveře se zavřely 28. ledna 2020. Dnes, resp. včera byl první den, kdy od tohoto data bylo všech 511 Apple obchodů po celém světě otevřených.

15. června byly po 75 týdnech po světě otevřené všechny oficiální Apple obchody, což lze svým způsobem považovat za známku toho, že nastupujeme do doby „post covidové“. Na žádném místě, kde Apple oficiálně působí, nejsou v současné době platné předpisy či nařízení zakazující či upravující fungování obchodů, všech 511 z nich je tedy otevřeno. Většina z obchodů funguje ve zcela normálním režimu, tedy s možností osobní návštěvy, prohlídky produktů apod. Jen na některých místech Apple Story fungují pouze jako výdejny pro on-line objednávky.

Znovuotevírání Apple obchodů po světě

Zajímavou statistiku ohledně fungování Apple obchodů vede jistý Míc Sun 🇨🇳 (@imicsun) / Twitter, který dal dohromady zajímavou ifografiku obsahující data o tom, kdy jaké Apple obchody byly uzavřeny a následně naopak otevřeny, případně z jakého důvodu.

Otevření proběhlo postupně, například v USA došlo k otevření všech Apple obchodů už 1. března. Do skupiny 511 obchodů velice brzo přibyde ten s číslovkou 512, který se nachází na Los Angeles a jmenuje se Apple Tower Theater. Jeho otevření je naplánováno na 24. června. Možná se letos dočkáme i u nás, bylo by konečně na čase…

Dnes nejčtenější

.