Zavřít reklamu

Je tomu jen pár minut, co jsme vás na našem magazínu informovali o pro tuzemské jablíčkáře extrémně zajímavé vizualizaci náměstí u Masarykova nádraží vytvořené investiční společností Penta Investments, která má vybudování tohoto místa na starosti. [Aktualizace: vizualizace byla zveřejněna již na konci loňska, prohlédnout si ji můžete třeba zde] Vizualizaci totiž vévodí poměrně velký přízemní Apple Store s charakteristickými skleněnými zdmi a světlým velkým logem Applu. Jak přesně Apple Store ve vizualizaci chápat jsme se okamžitě rozhodli zeptat samotné Penty skrze jejího tiskového mluvčího, který nám po pár minutách a i přesto, že již je večer, ochotně odpověděl. Jeho odpověď je pak skutečně zajímavá a přestože  v ní potvrzení toho, že je Apple Store jistý nenaleznete, je z ní více než jasné, že o science-fiction se také nejedná.

Apple Store v Praze

Pentě jsme skrze jejího tiskového mluvčího položili jednoduchou otázku, která zněla: „Je použití loga Applu na vaší vizualizaci (viz https://twitter.com/sterbamartin/status/1389883415776931843) čistě náhodné pro co možná nejlepší prezentaci celé vizualizace, nebo máte ze strany Applu již potvrzen zájem vytvoření obchodu na náměstí u Masarykova nádraží?„, načež se nám dostala následující odpověď od mluvčího Iva Mravinace:

Zatím to berte jako čistě teoretickou možnost. Stejně tak, že se tam může objevit nějaký Premium Reseller společnosti Apple. Nechci tvrdit, že jednání (s Applem – pozn. red.) nevedeme, ale na jasnou odpověď – ať už kladnou či zápornou – je příliš brzy. O obchodní prostory v budovách od Zahy Hadid je značný zájem, v případě společnosti Apple je však současný stav takový, že můžu pouze napsat: Tento potenciální nájemník by nás prostě potěšil.”

O pražském Apple Storu se hovoří již dlouhé roky, přičemž v posledních letech zejména kvůli výrokům českého premiéra Andreje Babiše ještě více. Babiš se totiž po schůzce s Timem Cookem na jednom z ekonomických summitů nechal slyšet, že mu šéf Applu oficiální jablečný obchod v Praze přislíbil a dokonce okamžitě pověřil svůj tým, aby začal prověřovat možné lokality. Od těchto slov však již uplynuly zhruba dva roky a zatím je v tomto směru ticho po pěšině. Snad se tedy nyní u Penty dočkáme pozitivnějšího vývoje.

Dnes nejčtenější

.