Zavřít reklamu

Chanel patří mezi nejluxusnější a nejdražší značky světa. Po jejich ikonické kabelce Classic touží téměř každá žena, která se zajímá na módu. A právě z designu kabelky, kterou navrhla ještě sama Coco Chanel a o které nám při její koupi dokázala paní v monackém butiku vykládat půlhodinový příběh, vychází i design samotného obalu. Původní kabelku Chanel Classic sice navrhla sama Coco, ovšem později její vzhled mírně inovoval někdejší šéfdesignér módního domu Chanel Karl Lagerfeld. Ten mimo jiné přidal také dnes již ikonický řemínek, ve kterém je obmotnán kožený popruh. Přesně ten nabízí také samotný obal, jenž lze nosit jako klasickou kabelku přes rameno. I design samotného obalu je stejný jako design kabelky a obal je taktéž vyroben ze stejné jehněčí kůže.

Cena samotné kabelky záleží na provedení, ale pohybuje se okolo 140 tisíc korun, tedy pokud máte to štěstí a narazíte na butik, kde ji zrovna mají. Můžete si však být jisti, že cena vzhledem k absolutnímu nedostatku stoupne již v momentě, kdy vám prodejce v butiku předá krabici se samotnou kabelkou. Cena obalu je pak 33 000 korun, zde je však růst ceny velmi napravděpodobný.

Abych se však Chanelu alespoň částečně zastal, musím říct, že i když jste zvyklí nosit oblečení a doplňky od značek jako je Gucci, Burberry, Dior nebo Louis Vuitton, je Chanel ještě o level jinde a je to zhruba stejný rozdíl jako mezi Mercedes Benz S a Roll Royce. Kvalita zpracování a jemnost kůže je zde na zcela jiné úrovni a většina kousků, které koupíte si buď drží cenu nebo jejich cena ještě v průběhu času roste. Cena obalu na telefon však bude z logického důvodu spíše výjimkou a je potřeba počítat s tím, že zde se příliš s růstem hodnoty nesetkáte, vzhledem k tomu, že ať už letos nebo příští rok, změní Apple design a obal zkrátka už nebude s novým telefonem kompatibilní.

Dnes nejčtenější

.