Zavřít reklamu

Ačkoliv to na první pohled vypadalo, že včera vydaná první beta iOS 14.7 žádné novinky nepřináší, jedna poměrně zajímavá se v ní přeci jen podařila objevit. Netýká se však iPhonů jako takových, nýbrž chytrých reproduktorů HomePod a jejich menší iterace mini. U těch totiž půjde od iOS 14.7 nastavit časovač ručně, což doposud nešlo. 

Pokud si chcete v současnosti na HomePodu nastavit časovač, je nutné to udělat pomocí hlasových příkazů přes Siri, což je sice pohodlné, ale pro uživatele nevládnoucí angličtinou či jiným podporovaným jazykem vcelku nevyužitelné. V iOS 14.7 se proto Apple rozhodl umožnit nastavení časovače přes aplikaci Domácnost, která slouží mimo jiné právě pro správu HomePodu.  V té se nově objeví rozhraní takřka shodné s tím, které Apple využívá i pro nastavování časovače pro iPhone a na uživatelích tak bude už jen nastavit čas a spustit odpočet, potažmo jej zastavit nebo zrušit přes tlačítka na displeji. To pak půjde samozřejmě i hlasovým pokynem. 

Kdy přesně Apple nový iOS 14.7 vydá je v tuto chvíli velkou neznámou. Faktem totiž je, že v současnosti stále testuje i iOS 14.6 a nikdo zatím neví, kdy uvolní ten. Obecně se nicméně dá předpokládat, že se operačního systému iOS 14.7 dříve než za měsíc a půl nedočkáme. 

Dnes nejčtenější

.