Zavřít reklamu

Prohlášení Elona Muska má skutečně tvrdý dopad. Po jeho tweetu si totiž lidé začali myslet, že se jeho automobilka Tesla zbavuje veškerých svých bitcoinů. Hodnota kryptoměn tak začala koncem minulého týdne výrazně padat. I když Elon Musk jen několik hodin po svém tweetu řekl, že Tesla pouze platbu bitcoiny pozastavila a rozhodně se jich nezbavuje, pád nezvrátil.

Pád je natolik významný, že včera Čína omezila kryptoměnové transakce, což pochopitelně hodnotu kryptoměn opět negativně ovlivnilo. Jde přitom o zemi, kde se kryptoměny těží nejčastěji. Například světový podíl těžby nejznámější kryptoměny na světě, tedy bitcoinu, je zde 75 %. Bitcoin se tak dostal pod hranici 40 tisíc dolarů, a to vůbec poprvé od letošního února. Dnes ráno byla hodnota „jedné mince“ 38 585 dolarů, tedy necelých 801 tisíc korun. Přitom ještě včera byla hodnota o 100 tisíc korun vyšší. Přibližně před měsícem to bylo dokonce 64 829 dolarů, tedy přibližně 1 345 980 korun.

Jak ale uvádíme výše, pád se netýká pouze bitcoinu. „Na frak“ dostává i ethereum, které se dnes ráno obchodovalo za 2857 dolarů (téměř 60 tisíc korun). Minulý týden byl přitom pro tuto měnu rekordní, jelikož dosáhla na 4382 dolarů, tedy přibližně 91 tisíc korun. Ostatní krytpoměny zažívají pokles okolo 10 %, některé pak ale i více než 20 %. Sledujete dění okolo kryptoměn?

Dnes nejčtenější

.