Zavřít reklamu

Brousíte-li si zuby na nové 14” či 16” MacBooky Pro s čipy M1X, které Apple na letošek plánuje, následující řádky vás zřejmě poměrně zklamou. Podle zdrojů důvěryhodného asijského portálu Nikkei Asia je totiž odhalení těchto strojů stále relativně daleko – ke startu jejich výroby má totiž dojít až ve druhé polovině letoška. Dá se proto předpokládat, že se jich svět dočká až na podzim, jak tomu bylo u prvních Maců s M1. 

O příchodu 14” a 16” MacBooků Pro s čipy Apple Silicon se šušká již pěkných pár měsíců, přičemž některé zdroje nadchly svět tvrzeními, že je Apple představí již na začátku roku 2021, aby uspíšil přechod z Intelu na vlastní procesorová řešení. Kvůli zdržením ve vývoji v kombinaci s možnými problémy v dodavatelském řetězci souvisejícími s pandemií koronaviru je však již nyní jakékoliv brzké představení nereálné, což však ve výsledku Applu přespříliš vadit nemusí.

Kromě termínu vydání visí otazníky i nad tím, za bude Apple nové Macy prodávat po boku strojů s procesory Intel, nebo se je jimi rozhodne zcela nahradit a u všech svých laptopů tak přesedlat na vlastní řešení. Ani v tomto směru se však zatím bohužel nedokáží zdroje tak úplně shodnout, jelikož zatímco některé tvrdí, že si Apple MacBooky s Intely ještě chvíli v nabídce ponechá, jiní tvrdí, že tomu tak zcela určitě nebude a již brzy se v nabídce objeví jen stroje s Apple Silicon. 

Dnes nejčtenější

.