Zavřít reklamu

macbook iconSpousta lidí zoufale očekávala, že se během WWDC dozví něco o nových a plánovaných Macích, zejména pak nové řady MacBook Pro. Bohužel se tak nestalo a je tedy jasné, že si musíme počkat až do zářijové Keynote. O příchodu nových Maců tak nikdo nepochybuje, ale v zámoří se už na to Apple začal pomalu ale jistě připravovat. Z pultů obchodů postupně mizí staré MacBooky Pro bez retina displeje, které jsou v nabídce od roku 2012. Tedy již výrazně přesluhují a je vůbec otázka, jestli si je někdo ještě reálně kupuje.

Zatím tyto informace pochází z USA, kde se postupné stažení starých MB Pro začalo objevovat v minulém týdnu. Z Evropy zatím žádné takové zprávy nejsou a na českých stránkách Applu se dá starý MacBook Pro stále ještě koupit. Ve Spojených státech však stahování probíhá a krom omezené dostupnosti na internetu se pak jedná především o mizení zařízení z pultů v kamenných Apple Store obchodech.

Například v Austinu v Texasu proběhlo stažení všech ne-retina MB Pro v průběhu minulého týdne, další obchody udělaly totéž. Vypadá to tedy, že po čtyřech letech ve službě odchází tento produkt do „důchodu“. Společně s MacBookem Air se jedná o poslední dva produkty, které nenabízí Retina panel. Naposled byl tento MBP aktualizován v roce 2012 s tím, že dál se bude Apple soustředit pouze na řadu s Retina displejem. Společnost Apple pak nic oficiálně nekomentovala, ale vzhledem k tomu, že tento starý model totálně vypouští z jakýchkoliv marketingových kampaní dává jasně najevo, že s ním do budoucna už nepočítají.

17306-14688-macbookpro-nonretinabig-l

Zdroj: Appleinsider

Dnes nejčtenější

.