Zavřít reklamu

apple-devilCeny produktů společnosti Apple si drží svoji úroveň výrazně déle než ceny ostatní elektroniky s výjimkou prémiových značek typu Bang Olufsen. I zde však platí, že za osm let starý MacBook v klasické konfiguraci více než nějakých 150-200€ nezískáte. Na eBay se však přesně takový MacBook objevil a lidé za něj byli ochotni zaplatit 6500$, tedy skoro 160 000Kč. Nyní se zřejmě logicky ptáte, čím je to dáno a proč zrovna o tento MacBook byl takový zájem. Ne, neměl na sobě podpis Steva Jobse, ani nebyl vyroben ze zlata, kouzlo, tedy v tomto případě spíše démon je zcela jinde.

Wfatzinger, tedy prodejce, který počítač nabízel tvrdí, že jej nechal omylem přes noc na hřbitově, který patřil staré psychiatrické léčebny. Když si jej druhý den vyzvedl, byl počítač již prokletý a uvnitř byl duch, který v něm stále ještě je uvězněn. „Nejdřív jsem si všiml toho, že počítač běžel i druhý den, což by baterie za běžných okolností nevydržela, všechny písně v iTunes byly najednou strašidelné nebo posedlé. Někdo mi změnil pozadí plochy za strašidelný snímek a počítač od té doby čas od času levituje. Někdy se víko displeje otevře jen tak samo od sebe a poté se opět zavře, jako kdyby chtěl počítač mluvit,“ uvádí Wfatzinger.

Aukce se na eBay vyšplhala až na 160 000Kč, pak ovšem majitel počítače aukci nečekaně zrušil a přihazující mají smůlu. Otázkou je, zda je posedlý skutečně počítač nebo ti, kteří na MacBook, o kterém kromě popisu majitele nevědí skutečně nic, přihazují. Vlastně promiňte, je zde i fotografie, na které počítač píše perem na papír.

475400-gallery1-rtvi8
475401-original1-t0xwy

Dnes nejčtenější

.