Zavřít reklamu

V souvislosti s Apple Car se s novinkami a spekulacemi v posledních týdnech roztrhl pytel. Nejnovější vývoj naznačuje a potvrzuje, že se Apple skutečně chystá vyrábět vlastní automobil, a nikoliv jen nějaký doplněk který se bude instalovat do vozů jiných výrobců. Po novinkách týkajících se spolupráce s automobilkou Hyundai se na webu objevila informace o tom, že Apple získal ohromnou personální posilu od Porsche.

Apple v posledních letech nabral hned několik velkých osobností ze světa automotive, poslední přírůstek však rozhodně stojí za zmínku. Posledním velkým zářezem pro Apple se stal Manfred Herrer, který více než dekádu působil na nejvyšších vývojářských postech v automobilce Porsche.

Herrer Porsche opustil v pozici ředitele vývojového oddělení zabývajícího se stavbou šasi. V rámci koncernu VW byl Herrer považován za jednoho z největších expertů v tomto odvětví. Ze své pozice mnoho let dohlížel na vývoj šasi všemožných modelů Porsche, v poslední době se podílel konkrétně na modelové řadě Cayenne. Před svým nástupem do Porsche pracoval pro automobilky BMW a Audi.

Podle posledních zpráv je příchod Apple Car stále poměrně daleko, idealistické odhady hovoří o letech 2024 nebo 2025 jako nejbližších termínech potenciálního uvedení. Rozhodně se však v současné době (a po letech spekulací) začalo něco dít, neboť přímých a nepřímých důkazů o aktivitě Applu v rámci tohoto projektu je v posledních týdnech a měsících skutečně mnoho.

Dnes nejčtenější

.