Zavřít reklamu

Na začátku uplynulého víkendu se možná někteří z vás setkali s neočekávaným odhlášením z aplikace Facebook pro iOS. To sice stačilo “vyřešit” jednoduchým opětovným přihlášením, které službu opět zprovoznilo, a navíc se netýkalo ani zdaleka všech uživatelů, přesto se však objevují různě po internetu otázky, proč se tak stalo. Odpověď na ně přinesl dokonce už i samotný Facebook, byť vám zřejmě tak úplně neuspokojí. 

Chyba při změně konfigurace. Tak přesně takto Facebook okomentoval náhlé odhlášení jeho uživatelů z mobilní aplikace. Ta se dle všeho stala přímo na jeho serverech, ze kterých byla rozšířena “na dálku” koncovým uživatelům, u kterých se následně projevila. Že Facebook velmi pravděpodobně nic nemlží se dá odhadnout i z toho, že se problém projevil skutečně de facto automaticky bez jakékoliv návaznosti například na instalaci nové aktualizace jeho aplikace či cokoliv podobného. Druhým potvrzením je pak fakt, že byl problém schopen opravit na dálku a tedy opět bez nutnosti vydání opravného patche. 

Takto na Facebooku zapnete Dark Mode:

Zatímco u Facebooku nejsou problémy s jeho funkčností příliš časté, u jím vlastněného Messengeru a Instagramu se s nimi uživatelé setkávají vcelku pravidelně. Řeč je primárně o nejrůznějších výpadcích, které znefunkčňují buď část, nebo rovnou celou službu, což je v dnešní době, kdy je Messenger a Instagram hojně využíván ke komunikaci poměrně velký problém. Facebooku se však naštěstí i tyto problémy daří hasit vždy relativně rychle. 

Dnes nejčtenější

.