Zavřít reklamu

Představenstvo společnosti Apple je nově bohatší o další členku. Je jí Monica Lozano, prezidentka a ředitelka nadace College Futures. Lozano má bohaté zkušenosti s vedením kolektivu, prací ve veřejném i soukromém sektoru, a kromě představenstva Applu je také členkou představenstva společností Target a Bank of America.

„Ve své pozici ředitelky nadace College Futures proslula Lozano jako neúnavná bojovnice za rozšiřování přístupu k vyššímu vzdělání, partnerství s filantropickými organizacemi, státem i místními vládními organizacemi či místními komunitami s cílem zlepšit příležitosti pro studenty z nízkopříjmových vrstev,“ stojí v příslušné zprávě od společnosti Apple. Tim Cook v této souvislosti dále uvedl, že Monica Lozano je skutečnou vůdčí osobností také na poli podnikání či médií, a že firmě zajisté pomůže v jejím dalším růstu, v inovacích, a v příležitosti přinést ty nejlepší věci do života jejích zákazníků, komunit i zaměstnanců.

Předseda Arthur Levinson Monicu Lozano označil za průkopnici, která byla vždy schopná těžit ze svých vizí a zkušeností. „Po pečlivém a přínosném hledání mám skutečně velkou důvěru v pozitivní dopad, který bude Monica mít na naše představenstvo i na společnost Apple jako celek,“ dodal Levinson. Monica Lozano ve svém prohlášení mimo jiné uvedla, že vždy obdivovala odhodlání společnosti Apple stavět na myšlence, že technologie by měla všem lidem umožnit zlepšení kvality jejich životů, a že by se také měla podílet na vybudování lepšího světa. „Těším se na spolupráci s Timem, Artem a dalším členy představenstva,“ uvedla Lozano, a dodala, že chce Applu pomáhat nést dál jeho hodnoty a podílet se na vzniku bohaté a produktivní historie. Monica Lozano působila kromě jiného také jako editorka a publicistka španělských novin La Opinión, vycházejících ve Spojených státech. Posléze se stala ředitelkou mateřské společnosti ImpreMedia, pod kterou La Opinión spadá.

Dnes nejčtenější

.