Zavřít reklamu

Peter Oppenheimer, finančný riaditeľ spoločnosti Apple, sa môže pochváliť ďalším pracovným úspechom. Oppenheimer sa totiž stal členom predstavenstva Goldman Sachs, čo však nemá vplyv na jeho pracovnú pozíciu v Appli. CFO Apple zaujal v investičnej spoločnosti Goldman Sachs pozíciu nezávislého člena predstavenstva, čo znamená, že nevlastní žiadny podiel v tejto spoločnosti. Oppenheimer sa tak svojim spôsobom pridal k Timu Cookovi a Eddymu Cueovi, ktorí sú tiež členmi predstavenstva rôznych spoločností.

Konkrétne Tim Cook je členom predstavenstva Nike, čo nepotvrdzuje len jeho športového ducha, ale zároveň to môže dokazovať, že spoločnosti Nike a Apple majú spoločné plány. Príkladom toho môže byť silné zastúpenie Nike+ v prehrávačoch iPod a v telefóne iPhone. Rovnako netreba zabúdať ani na to, že niektorí bývalí zamestnanci Nike dnes pracujú v spoločnosti Apple na tajnom projekte, ktorým sú hodinky iWatch. Eddy Cue je pre zmenu členom predstavenstva Ferrari, čo v konečnom dôsledku prekvapilo aj jeho. Je totiž fanúšikom značky a spolupráca medzi Apple a Ferrari sa postarala o podporu CarPlay v jeho nových modeloch, ako aj vydanie špeciálnej edície Ferrari s integrovaným iPadom mini.

CEO a predseda spoločnosti Goldman Sachs, Lloyd C. Blankfein, uvádza: „Jeho 25-ročné skúsenosti v dôležitých priemyselných odvetviach pridajú do nášho predstavenstva hodnotnú perspektívu. Ceníme si jeho ochotu v roli nezávislého člena správnej rady a tešíme sa na zužitkovanie jeho rád a názorov.“ Vzhľadom k svojmu pôsobeniu v spoločnosti Apple, Peter Oppenheimer je ideálnym prírastkom do správnej rady finančnej spoločnosti, akou je práve Goldman Sachs. Netreba sa preto čudovať, že bude mať na starosti aj dohľad nad niektorými aktivitami spoločnosti.

oppenheimer
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.