Zavřít reklamu

Bývalá šéfka maloobchodu společnosti Apple Angela Ahrendts se tento týden stala členkou představenstva společnosti Airbnb. Jedná se o její první oficiální profesní krok od dubnového odchodu z cupertinské společnosti a to bezesporu zajímavý.

Angela Ahrendts se po CEO American Express Kenu Chenaultovi a bývalé finanční ředitelce společnosti Pixar Ann Mather stala třetím nezávislým členem představenstva. CEO společnosti Airbnb Brian Chesky ve svém tiskovém prohlášení uvedl, že Angeliným přínosem firmě bude zejména její zkušenost v oblasti maloobchodu, stejně jako snaha upřednostňovat zákazníky a komunitu na prvním místě. Angela Ahrendts vyjádřila svůj obdiv a respekt k vizi zakladatelů Airbnb.

Když v dubnu opouštěla Apple, stálo v oficiálním prohlášení společnosti, že důvodem odchodu jsou „nové osobní a profesní aktivity“. Na Angelino místo nastoupila vedoucí lidských zdrojů Deirdre O’Brien. Ani firma Apple, ani Angela konkrétní důvody odchodu neuvedla, spekuluje se ale o obecné nespokojenosti s podobou a stavem Apple Storů pod Angeliným vedením. Tim Cook o Angele nicméně hovořil vždy s respektem, a Angela sama v jednom ze svých nedávných rozhovorů označila svou práci pro Apple za obohacující. „Naučila jsem se nezapomínat nikdy na to, odkud jsem přišla,“ uvedla.

Angela Ahrendts pracovala v Applu od roku 2014, předtím působila osm let na vedoucí pozici u módní značky Burberry. Členství v představenstvu společnosti Airbnb je pro Angelu podle jejích vlastních slov velmi důležitou fází. Se zakladateli společnosti se prý zná již řadu let a jejich práci obdivuje.

Angela Ahrendts

Dnes nejčtenější

.