Zavřít reklamu

Pandemie ve světě stále neustupuje, spíše naopak. To má samozřejmě vliv na značné množství společností a Apple ani v tomto není výjimkou, jelikož spousta jeho zaměstnanců pracuje z domu. A jak se zdá, ještě tomu tak chvíli bude. Generální ředitel Tim Cook informoval zaměstnance, že pravděpodobný návrat většiny pracovních týmů do zaměstnání je v červnu příštího roku.

Z podobného kroku jistě nemají v Applu radost, jelikož práce „face-to-face“ je vždy daleko přínosnější. To připouští pochopitelně i Tim Cook, který uvedl, že ačkoli neexistuje adekvátní náhrada za osobní spolupráci mezi zaměstnanci, současná doba může celou společnost ledacos naučit. „Neexistuje nic, co by nahradilo naši osobní spolupráci. Už nyní jsme se ale naučili dost o tom, jak spolehlivě spolupracovat i mimo naše kanceláře, aniž by to bylo znát na naši produktivitě a celkových výsledcích. Veškerá tato edukace je pro nás důležitá. Až bude pandemie za námi, to, co se naučíme, promítneme do našich výsledků,“ řekl zaměstnancům Tim Cook.

Z Cookova prohlášení rovněž plyne, že se všechny týmy v červnu do Applu nevrátí. V nedávném rozhovoru bylo také zmíněno, že v současné době je v Apple Parku přibližně 15 % jeho zaměstnanců. Konferenci se zaměstnanci uzavřel generální ředitel dobrou zprávou. Vzhledem k mimořádnému vypětí v posledních měsících nařídil na 4. ledna, tedy na pondělí po zimních „prázdninách“, placenou dovolenou. Pokud jde o návrat do práce, podobně je to i v Googlu. Tam se zaměstnanci dokonce vrátí do svých kanceláří až na podzim.

Dnes nejčtenější

.