Zavřít reklamu

Pokud chcete být v dnešní době in, tak je svým způsobem povinností využívání nějaké sociální sítě. Vybrat si můžete hned z několika různých – mezi ty nejznámější patří například Facebook či Instagram. Co se týče Instagramu, tak tato sociální síť slouží ke sdílení fotografií, videí a dalších médií, která si poté mohou ostatní uživatele prohlédnout. Na Instagramu můžete uživatele, kteří vás určitým způsobem zajímají, sledovat. Příspěvky těchto uživatelů se vám poté zobrazí na domovské stránce aplikace. Pokud někdo chce sledovat naopak vás, tak mu musíte diktovat vaše uživatelské jméno, což občas není úplně ideální. Přesně proto existují na Instagramu speciální QR kódy, které lze ke sdílení profilu využít.

Jak na iPhone v Instagramu rychle sdílet váš profil

V případě, že chcete někomu sdílet váš instagramový profil, můžete tak učinit pomocí již zmíněného speciálního QR kódu. Chcete-li zjistit, kde kód najdete, a jak jej může druhá osoba načíst, tak pokračujte ve čtení:

  • Prvně je samozřejmě nutné, abyste se do aplikace Instagram přesunuli.
  • Jakmile tak učiníte, tak vpravo dole klepněte na ikonu vašeho profilu.
  • Nyní v pravém horním rohu klepněte na ikonu menu (tři vodorovné čáry).
  • Tímto dojde k otevření menu, ve kterém rozklikněte možnost QR kód.
  • Na obrazovce iPhone už se váš QR kód zobrazí, společně s vaším uživatelským jménem.
  • Osoba, která chce QR kód načíst, přejde do této sekce také, avšak dole klepne na Naskenovat QR kód.
  • Pak už jen stačí, aby svůj telefon se zapnutým fotoaparátem namířila na QR kód na vašem displeji.

Tímto způsobem můžete jednoduše na Instagramu sdílet váš profil. Pokud se vám nelíbí design vašeho QR kódu, tak stačí, abyste nahoře uprostřed klepnuli na tlačítko Barva, Emoji či Selfie. Tímto se bude měnit téma vašeho QR kódu – kromě barev jako takových se objeví například různí emoji, atd. Variaci určitého designu lze pak měnit klepnutím na displej. Váš QR kód pak můžete samozřejmě také sdílet – stačí vpravo nahoře klepnout na ikonu sdílení, čímž se otevře ve spodní části obrazovky menu. Pomocí něj lze QR kód poslat například přes Zprávy, Messenger a další aplikace, mimo to si QR kód můžete také uložit.

Dnes nejčtenější

.