Zavřít reklamu

S vadnými bateriemi, které zapříčiní explozi iPhonu, se v poslední době doslova roztrhl pytel. Těžko sice říci, zda se o tomto tématu mluví více kvůli častějším výměnám baterií zapříčiněným zlevněným programem Applu či nikoliv, faktem však je, že poslední týdny a měsíce byly na podobné události opravdu bohaté. Vypadá to však, že tento “trend” zatím úplně neutichá. Před pár dny se totiž odehrál ve světě další případ, kdy baterie iPhonu vzplanula. 

Incident, při kterém vzplála baterie, se odehrál před pár dny v Las Vegas a zachytily ho bezpečnostní kamery uvnitř obchodu. Ze záznamu je jasně patrné, že baterie v iPhonu 6 rychle vzplála zcela nečekaně, zatímco se technik věnoval opravě jiného modelu. Ten samozřejmě na nic nečekal, od stolu rychle vstal a šel zavolat hasiče.

Kvalita záznamu je bohužel velmi nízká, čemuž odpovídají i screenshoty z něj pořízené:

Ačkoliv se v tuto chvíli neví, co přesně za celým problémem stálo, podle dostupných informací měl prý iPhone nafouknutou baterii, což právě explozím předchází. Je tedy poměrně zajímavé, že se tomuto zařízení technik nevěnoval primárně, přestože byl problém zcela evidentní a hrozilo, že k intenzivnímu zahoření dojde. Zajímavé však je i to, že se podle některých lidí jedná o podvod. Při detailním pohledu na screenshoty z videa si totiž můžete všimnout, že je telefon umístěn na krabici, která může podle některých lidí ukrývat mechanismus pro spuštění právě hoření. Reakce technika je prý navíc moc rychlá a chybí v ní panika, podle čehož někteří usuzují, že právě s podobným scénářem počítal.

DAC2516D-5C12-4E0F-8DC9-6E05A50711FF-780x393

Dnes nejčtenější

.