Zavřít reklamu

Vydání PlayStationu 5 je téměř na spadnutí a aby Sony zajistilo hráčům co nejplnější zážitek z nové konzole, rozhodlo se vydat velký update své mobilní aplikace. V něm krom aktualizace uživatelského rozhraní přidává i řadu nových funkcí a již nyní představuje široké možnosti propojení aplikace a očekávaného PS5.

PlayStation App, dostupná pro zařízení s iOS i Androidem, se může v první řadě nově pyšnit zcela předělaným uživatelským prostředím. Aplikace se dočkala v podstatě kompletního redesignu a např. domovská obrazovka nyní uživateli rovnou ukazuje informace o naposledy hraných titulech nebo nedávné aktivity jeho přátel na PlayStation Network. Samozřejmostí je pak i pravidelně aktualizovaný feed s nejnovějšími zprávami ze světa PlayStationu.

Zásadním bodem nového updatu je komunikace s přáteli v rámci PSN. Konečně totiž bude možné chatovat s ostatními uživateli přímo z PlayStation App, tedy již nebude třeba využívat samostatné aplikace PS Messages. Veškerá uživatelská data z PS Messages budou po updatu automaticky převedena i do PlayStation App. Vedle toho je od nyní v aplikaci možné i vytváření chatovacích skupin o velikosti až 15 členů, navíc tyto skupiny podporují i hlasový chat. Přímo do PlayStation App byl pak integrován i PS Store, z aplikace tedy již lze rovnou nakupovat a stahovat hry pro PS4, respektive za necelé dva týdny i pro PS5.

S příchodem PlayStation 5 se navíc v aplikaci rovnou aktivuje další sada zcela nových vymožeností. Na nové konzoli tak bude možné přes smartphone například spouštět hry, odinstalovávat je pro uvolnění místa v úložišti nebo se dálkově do svého PS5 přihlásit.

Nejnovější verze PlayStation App je dostupná již nyní, a to jak v App Store, kde je k dispozici pro uživatele iOS verze 12.2 či novější, tak i v Obchodě Play pro majitele smartphonů s verzí Androidu alespoň 6.0. Datum vydání PlayStation 5 je oficiálně stanoveno na čtvrtek 12. listopadu.

Dnes nejčtenější

.