Zavřít reklamu

Pokud sledujete dění v jablečném světě, tak vám v posledních dnech zajisté neunikly informace o nových „dvanáctkových“ iPhonech. Od představení těchto modelů nás momentálně dělí již týden a několik dnů k tomu – čas plyne jako voda. První dva 6.1″ modely, tedy iPhone 12 a 12 Pro, jsou počínaje dneškem uvolněny k prodeji. To mimo jiné znamená, že se první kusy dostávají ke svým majitelům a samozřejmě také k nám. Před pár minutami jste si na našem magazínu mohli prohlédnout unboxing nového iPhonu 12 Pro a vzhledem k tomu, že už si s novým „Pročkem“ nějakou dobu hrajeme, tak jsme se vám rozhodli přinést první pohled na tuto žhavou novinku. Podrobná recenze se poté na našem magazínu objeví co nevidět.

To, co vás na nových iPhonech 12 na první pohled zaujme nejvíce, je kompletně přepracované šasi. Zatímco veškeré iPhony od 6 až po 11 Pro mají zaoblenou konstrukci, tak nejnovější „dvanáctky“ přichází s „ostrou“ konstrukcí. Apple se v tomto případě jednak vrátil několik let nazpátek k iPhonu 4 či 5, a jednak se také inspiroval u nových iPadů, které jsou tvarově naprosto stejné. Pokud vlastníte jeden ze starších zaoblených modelů, tak mi jistě dáte za pravdu, že jste čas od času mohli mít pocit, že vám zařízení za chvíli vyklouzne z ruky. V tom případě mám pro vás naprosto perfektní zprávu – iPhone 12 Pro drží ve dlani jako přibitý. Za tuto vlastnost můžeme vděčit právě ostrým hranám, které se mohou více „zakousnout“ do kůže a lépe držet. Nyní vás nejspíše napadlo, že se hrany musí při stlačení zařízení zařezávat do dlaně – opak je však pravdou, tedy alespoň z krátkodobého hlediska. Ostré hrany tedy nijak netlačí, neřežou a rozhodně není držení iPhonu 12 Pro v dlani nepříjemné, ba naopak.

Určitě vás zajímá, jak je na tom iPhone 12 Pro z hlediska velikosti jako takové. Některým z vás dost možná unikl fakt, že je menší vlajková loď oproti svému předchůdci větší, a to o 0,3″. Tento rozdíl samozřejmě není žádným způsobem obrovský a rozhodně se nejedná o nic, na co byste si během maximálně pár dní nezvykli. Pokud bych měl 12 Pro velikostně porovnat s mým XS, které je velikostně stejné s X a 11 Pro, tak mohu říci, že se jedná o příjemnou změnu. Troufám si tvrdit, že velikostně je 12 Pro pro muže se středně velkou dlaní naprosto ideální – zařízení není ani velké, ani příliš malé. Některým z vás by poté mohla pomoci informace, že po stránce velikosti je 12 Pro prakticky totožné s loňským iPhonem 11, anebo s postarším modelem XR. Pokud jste tedy měli možnost si v minulosti potěžkat jedno z těchto zařízení, tak už nyní možná víte, zdali je pro vás velikost ideální.

V tomto článku jde především o první dojmy a já musím říct, že mě hned na první dobrou zaujal displej. Jen pro vaše info, iPhone 12 Pro nabízí, stejně jako celá řada „dvanáctek“, OLED displej s označením Super Retina XDR. Slovíčko „Super“ v názvu displeje naprosto perfektně reflektuje, jaký pocit z displeje iPhonu 12 Pro mám. Jestliže se chystáte přejít na novou „dvanáctku“ z nějakého zařízení, které má obyčejný LCD displej, tak budete naprosto uchváceni. Podání barev, maximální jas a celkový pocit z tohoto displeje je opravdu famózní, byť by se Apple už konečně mohl zbavit toho otravného výřezu pro Face ID – snad příští rok. V porovnání displeje iPhone 12 Pro a XS lze pak pozorovat určité rozdíly, samozřejmě ve prospěch „Pročka“. Tohle jen dokazuje, že Apple displeje doopravdy umí.

Poté, co váš iPhone poprvé zapnete, tak se na pozadí začne dít nespočet různých věcí. iPhone si může začít stahovat fotky, aplikace či cokoliv jiného a zároveň začne pracovat s nespočtem různých dat. To znamená, že zkrátka a jednoduše potřebuje určitou vyšší dávku výkonu. Zatímco u starších zařízení už byste se všemi těmito činnosti mohli mít problémy, tak u iPhonu 12 Pro vás žádná zrada nečeká. Zkoušel jsem na něm najednou dělat hned několik náročných úloh zároveň, „Pročko“ se však prakticky ani nezahřálo. To je potvrzuje fakt, jak moc jsou procesory od Applu výkonné. Podotýkám, že stejný procesor, který tepe v iPhonech 12, se objevuje i v nejnovějším iPadu Air a později se objeví zajisté i v dalších zařízeních.

Podtrženo, sečteno – první dojmy z nového iPhonu 12 Pro jsou za mě naprosto parádní. Zprvu jsem nevěřil, že by mě mohla nová vlajková loď nečím nadchnout, každopádně jsem se šeredně mýlil. Apple sice provedl poněkud malé změny a nejedná se o úplnou revoluci, každopádně pokud těchto několik malých změn naskládáte na sebe, tak získáte skvěle přepracovaný celek, ve kterém všechno do sebe krásně zapadá. Nový design je naprosto skvělý, uchvátí vás poté také displej a výkon. Na vše se společně podrobně podíváme v recenzi, na kterou se můžete již brzy těšit.

Dnes nejčtenější

.