Zavřít reklamu

Po třech letech od vydání verzí na ostatní velké platformy se remasterovaná verze druhého Bioshocku podívá i na MacOS. Hra, původně vydaná k desátému výročí vydání původního Bioshocku, je už nyní pro všechny k dispozici. Originální verze Bioshocku 2 sice vyšla už před deseti lety, hra ale má stále co nabídnout. Atmosférická střílečka z pohledu první osoby hráče zavede do podmořského města Rapture, ve které se ujmou role Big Daddyho, záporáka z prvního dílu série. Tentokrát mu ovšem nemůžeme jeho úmysly vyčítat – jeho snaha ho povede k záchraně malé sestřičky (Little Sister), která se stala obětí únosu bandou tajemných kultistů.

V pokračování se vrací systém plasmidů, známý z prvního dílu. Pomocí nich můžete vylepšovat genetickou výbavu hlavní postavy a s tím získavat unikátní schopnosti. Ovládání elektřiny vám například dovolí lákat nepřátele do louží a tam je škvařit pěkně ve skupinkách. Velkou devízou hry je její celková atmosféra, podporovaná nádherně navrhnutým architektonickým stylem, připomínajícím hnutí art-deco z dvacátých a třicátých let minulého století. Luxus doby dávno minulé se dostává do přímého kontrastu se zatopeným, neopečovávaným prostředím epodařeného společenského experimentu.

Za remasterem stojí studio Feral Interactive, které už má na triku sbírku dalších portů na MacOS. Tým měl na starost například převod Shadow of the Tomb Raider nebo Life is Strange. Bioshock 2 Remastered vyšlo již včera a je k dispozici na App Storu.

Dnes nejčtenější

.