Zavřít reklamu

BioShock_LE_LogoPokiaľ ste spokojní s tým, že vývojári portujú staršie AAA hry na iPhone a na iPad, potom vás rozhodne poteší, že 2K Games myslí v tomto duchu. Bohužiaľ, nevyzerá to, že by pracovali na porte legendárnej českej Mafie pre iOS (aj keď by sme zrejme radi opäť počuli geniálny český dabing) ale skôr sa bude jednať o port prvej hry BioShock. Prvý diel vyšiel na PC a herné konzoly už v roku 2007, čiže 7 rokov dozadu a práve to je podľa štúdia 2K China dostatok na to, aby mohla byť hra preportovaná bez väčších problémov aj na telefóny a tablety.

Pretože sa však v tej dobe jednalo o next-gen hru a zároveň je to jedna z prvých hier z Xbox 360 a PS3, ktorá vstúpi na obrazovky iOS, je treba počítať s kompromismi v ohľade grafiky. BioShock pre iOS má byť po grafickej stránke osekaný tak, aby bola hra spoľahlivá a nemrzla a zároveň spĺňala podmienky iTunes App Store, kde Apple dbá na veľkosť aplikácií. Aby sa teda hra zmestila do App Store a zároveň fungovala spoľahlivo, titul bude pôsobiť podobne, ako keby išlo o port hry pre PlayStation Vita. Podľa slov Engadget majú byť tiene a osvetlenie v hre dramaticky orezané a rovnako na tom má byť aj niekoľko ďalších grafických prvkov, vrátane ohňa, ktorý je na iOS veľmi špecifický a podľa slov redaktora „škaredý“.

BioShock for iOS

Za zmienku ale stojí ovládanie, ktoré je na dotykovej obrazovke perfektné. Na obrazovke sú k dispozícii tlačidlá podobne ako u Grand Theft Auto, čiže sa menia v závislosti od situácie. No v prípade, že budete mať po ruke fyzický ovládač, potom vás poteší zabudovaná podpora pre herné MFi ovládače, ktoré budú podporované už pri vydaní hry. Tá má vyjsť už v priebehu leta a bude sa predávať za bližšie nešpecifikovanú „prémiovú“ cenu, keďže sa jedná „prémiovú hru“. Hra bude fungovať výhradne na prístrojoch s Retina displejom a aspoň procesorom Apple A6 a teda sa vyžaduje aspoň iPad 4, iPad mini s Retina displejom alebo iPhone 5/5c. Pre hru nebudú k dispozícii žiadne DLC, ktoré boli dostupné u konzolovej verzie alebo na PC.

BioShock for iOS
*Zdroj: Engadget

Dnes nejčtenější

.