Zavřít reklamu

Pokud máte doma Apple TV a rádi používáte místo klasického ovladače iOS aplikaci TV Remote, máme pro vás špatnou zprávu. Apple tuto populární aplikaci odstranil z App Store a nebude již v budoucnu déle dostupná.

K odstranění aplikace TV Remote z App Store došlo během dnešního dne – když se jí pokusíte najít, už jí v App Store nenajdete. Dobrá zpráva pro všechny, kteří měli aplikaci nainstalovanou v telefonu je, že z iPhonu vám jí Apple jen tak nesmaže.

Apple TV 4K a ovladač

Apple s největší pravděpodobností ukončil podporu aplikace, ta již tedy nebude dostávat žádné aktualizace a postupem času tak zastará a přestane být použitelná, tudíž jí majitelé ze svých iPhonů a iPadů odstraní sami. Ukončení podpory a vymazání aplikace z App Store není příliš překvapivé a to především proto, že iOS 12 obsahuje vlastní dedikované ovládací prvky pro Apple TV, které však dle mnohých zatím nedosahují využitelnosti a jednoduchosti původní aplikace.

Apple TV je od iOS 12 možné ovládat prostřednictvím widgetu v ovládacím centru, který nabízí jak základní multimediální ovladač, tak téměř plnohodnotný ovladač známý z původní aplikace. Slovíčko téměř je na místě, neboť plocha pro dotykové ovládání původního TV Remote byla o něco větší, než je nyní v defaultní aplikaci v iOS 12. To je také jeden z hlavních nedostatků současného řešení, neboť majitelé původní aplikace byli zvyklí na rozsáhlý prostor pro dotyková gesta, zejména na nových a velkých iPhonech a zejména v porovnání s relativně úzkým Apple TV ovladačem. Vestavěný ovladač pak naopak disponuje například funkcí hledání, která v aplikaci nebyla.

Dnes nejčtenější

.