Zavřít reklamu

Sehnat kvalitní sluchátka či reproduktory z dílny jiných značek nebylo v minulosti na Online Storu Applu či v jeho kamenných obchodech žádný problém. Kalifornský gigant měl totiž v nabídce celou řadu audioproduktů z dílny Sonos, Bose nebo třeba Logitechu. To vše se však nyní mění. Kvůli blížícímu se představení náhlavních sluchátek AirPods Studio a nových generací HomePodu totiž podle zdrojů Bloombergu Apple zavelel, že vše od konkurence musí z jeho nabídky pryč. 

Z Online Storu Applu zmizely audioprodukty jiných značek než Applu na konci předešlého měsíce. Nyní měl dát podle Bloombergu Apple svým zaměstnancům v Apple Storech pokyn, ať začnou pomalu sklízet audioprodukty i tam a vystavené nechají jen HomePody, AirPods a modely od Beats. Vysvětlení pro ně sice neměl, avšak s ohledem na dřívější spekulace ohledně blížících se nových audioproduktů z dílny Applu je prakticky jasné, že mají tyto kroky co do činění právě s nimi. Ostatně, stejnou strategii Apple zvolil i v roce 2014, kdy ze svých obchůdů a webu stáhl produkty z dílny Fitbitu, aby následně “s čistým štítem” představil první generaci Apple Watch, které tak v jeho nabídce již nic nekonkurovalo. 

Kdy přesně bychom se měli nové generace HomePodu a AirPods Studio dočkat není zatím tak úplně jasné. Naprostá většina zdrojů totiž sice tvrdí, že by se tak mělo stát v průběhu letošního podzimu, avšak už neví, zda skrze tiskovou zprávu nebo přes Keynote, která se obecně očekává už příští týden. Nicméně vzhledem k tomu, že v roce 2014 následovalo představení Apple Watch jen krátce po odstranění produktů Fitbit z nabídky Applu, nebylo by příliš překvapivé, kdyby si nové audioprodukty Applu svou premiéru odbyly již velmi brzy – tedy klidně příští týden na předpokládané Keynote. 

Dnes nejčtenější

.