Zavřít reklamu

Společnost Facebook, ve vedení s Markem Zuckerbergem, se nechala včera slyšet, že pracuje na své vlastní hlasové asistentce. Přidá se tak do hry mezi jablečnou Siri, či Alexu od Amazonu. Je to půl roku zpět, co Facebook představil zařízení pro zprostředkovávání hromadných video hovorů s názvem Portal a Portal+. Právě tyto zařízení by se měly dočkat podpory hlasové asistentky, čímž by mohly konkurovat ostatním již zaběhnutým chytrým reproduktorům s hlasovými asistentkami.

Portal a Portal+ od Facebooku:

„Pracujeme na vývoji hlasového AI asistenta, který by pracoval společně s našimi AR/VR produkty. Konkrétně se jedná o Portal, Oculus a v budoucnu určitě i o další produkty,“ řekl magazínu Reuters jeden z mluvčích společnosti Facebook. Hlasová asistentka a různé hlasové příkazy by mohly pomoci uživatelům, kteří využívají AR a VR soupravy, jelikož se k nim ve většině případů nepřipojuje myš, klávesnice a dokonce ani dotyková obrazovka. První zprávy o vývoji hlasové asistentky vydala společnost CNBC, která mimo jiné sdělila, že se o vývoj stará společnost Redmond se sídlem ve Washingtonu. Na tomto projektu se dle informací pracuje již od začátku roku 2018. Společnost Facebook dokonce kontaktovala hned několik ostatních společností, které by mohly při vývoji pomoci.

Jak už však jistě tušíte, tak pro Facebook to bude velmi těžký boj. Trhu s chytrými reproduktory momentálně kralují společnosti Google a Amazon. Dokonce ani největší společnost světa, Apple, se svým HomePodem nemá veliké úspěchy – dle dostupných informací používá HomePod jen 1,6 % celkového trhu. Navíc je nutné brát v potaz, že na vývoj HomePodu padly několikamiliónové dotace. Facebooku ani nepomáhají skandály s únikem osobních dat z minulosti. Bude tak určitě velice těžké se s novou hlasovou asistentkou prosadit. Nám tak nezbývá nic jiného, než Facebooku popřát hodně štěstí.

facebook únik dat

Dnes nejčtenější

.