Zavřít reklamu

awa-icon

Siri dnes využívá miliony lidí po celém světě. Bohužel, Česká republika se zatím Siri v Českém jazyce nedočkala. Podle nejnovějších informací by měla být Siri součástí systému OS X 10.12 Fuji, který by měl Apple vydat na podzim tohoto roku. Tu by mělo být možné aktivovat přímo v menubaru pomocí nové ikony nebo díky klávesové zkratce. Apple údajně Siri pro OS X testuje od roku 2012, ale až po čtyřech letech by měla být dostupná pro širokou veřejnost. Apple předběhla tentokrát společnost Stah Labs AB, která vydala svou vlastní hlasovou asistentku pro Mac.

Podle vyjádření společnosti je Awa jednoduše řečeno Siri pro počítače Mac. Awa je založena na plně automatizovaném rozpoznávaní řeči a umělé inteligence. Awa analyzuje hlasový vstup v milisekundách, který následně převede na příkaz.

„Našim cílem je vytvořit intuitivní asistentku pro Mac, která chápe, co a kdy budeme chtít udělat. První verze Awa dokáže zpracovat základní povely jako je otevírání aplikaci, vyhledávání na webu a vytváření událostí. Vývoj pokračuje stále dál a každý den se objevují nové příkazy, které Awa zvládá.“ řekl zakladatel Awa, Joacim Sthl.

Awa je dostupná pro OS X Yosemite nebo El Capitan. V Mac App Store je k dispozici za 0,99$. Podle recenzí na Mac App Store má zatím Awa několik chyb, které určitě společnost Stah Labs AB opraví.

awa-fb

*Zdroj: appleworld.today

Dnes nejčtenější

.