Zavřít reklamu

ios-9-siri-iconPokud se zamyslíme nad tím, co všechno Siri dokáže, pravděpodobně nepřijdeme na moc věcí, se kterými si neporadí. Od počítání matematických rovnic, vyhledávání blízkých obchodů, adres, dokonce i plánování událostí a zaznamenávání informací do kalendáře. Siri je prostě velmi praktický společník pro život s iPhonem/iPadem, který vám dokáže pomoci téměř s čímkoliv. Server iDropNews nyní informuje, že se její funkcionalita opět zdokonalila – na základě spolupráce Apple a Rape, Abuse and Incest National Network (RAINN) se Siri díky novému updatu naučila reagovat na uživatelské otázky týkající se například sexuálního napadení, nebo podobných naléhavých okolností.

17. března Apple aktualizoval software Siri, a od té doby je schopná rozpoznat krizové situace dle specifických frází jako „I was raped“ nebo „I am being abused“. Siri na ně také umí velmi vhodně zareagovat. Pokud zjistí vyslovení podobného typu frází, je schopná uživateli nabídnout kontaktní informace na nejbližší profesionální pomoc, například na National Sexual Assault Hotline.

Shodou okolností tři dny před tím, než Siri dostala již zmiňovaný update, vyšla studie zabývající se účinností čtyř velkých telefonních asistentů v případě náhlé pomoci při krizových situacích. Jednalo se o Siri od Apple, Google Now, Cortanu od Microsoftu a S-Voice od Samsungu. Ve studii bylo odhaleno, že všichni tito asistenti mají obrovské mezery v databázích, a neumí plně spolupracovat a pomáhat uživatelům v situacích, jako je znásilnění nebo podobný násilný akt. Právě na základě této studie se Apple spojil s RAINN aby zdokonalil své služby v těchto případech, a nabídl tím svým uživatelům možnost pomoci buď při probíhajícím napadení, nebo i po něm. Více prezidentka RAINN Jennifer Marsh si dosavadní spolupráci s Applem velmi pochvaluje a dodala že jejich kooperace bude dále pokračovat.

iDrop_SiriSexualAssaultHelp_01

Pro zdokonalení rozpoznání jednotlivých hlasových příkazů, Apple využil databází RAINN ze které získal nejčastěji využívané fráze a slovní spojení z jejich on-line komunikačních služeb a telefonních hovorů. Tyto fráze pak převedl do systému Siri a spojil je s adekvátními sériemi odpovědí, čímž vznikl nový komunikační proces. Navíc se Applu ještě podařilo vylepšit reakce Siri tak, že odpovídají citlivosti dané situace, tudíž se uživateli v případě podobné nouze nedostane pouze strohé reakce.

Marsh věří, že právě rozvoj takovýchto asistentů je budoucností pro poskytování okamžitě pomoci v takto vypjatých situacích. Současná úroveň je pouze začátek, v budoucnu mohou asistenti sloužit i jako konzultační složka pro postižené oběti, jelikož jim bude vyhovovat anonymita zařízení. Apple aktualizuje Siri jako na běžícím páse a snaží se jí zdokonalovat každý měsíc.

iDrop_SiriSexualAssaultHelp_02

Zdroj: iDropnews

Dnes nejčtenější

.