Zavřít reklamu

Phishingové útoky na české uživatele Apple produktů v posledních dnech opět sílí. Vyplývá to alespoň z dat služby Kaspersky Security Network, podle kterých bylo jen za poslední dny zachyceno více než 850 phishingových e-mailů s cílem okrást české jablíčkáře o jejich přihlašovací data k účtům. 

Forma útoku se prakticky v ničem nevymyká standardu. Podvodníci vydávající se za Apple rozesílají majitelům Apple produktů maily, ve kterých je informují o tom, že jsou jejich účty dočasně zablokovány kvůli neoprávněnému přihlášení ze zahraničí a je proto nutné je odblokovat. Odblokování pak probíhá na webové stránce, která se vzhledově prakticky neliší od webu Applu, byť na rozdíl od něj neslouží k přihlášení do služeb, ale k pouhému vylákání uživatelských údajů daného uživatele. Nutno navíc podotknout, že tentokrát si dali útočníci na phishingu skutečně záležet, jelikož jak web, tak i samotná mailová zpráva působí dost věrohodně a neobsahuje prakticky žádné gramatické chyby, které jsou pro phishingy obvyklé. Rozpoznání není přesto ničím obtížným – stačí se podívat například na adresu, ze které byl mail doručen a hned je jasné, že se o oficiální zprávu od Applu nejedná. 

Pokud vám tedy do mailové schránky v posledních dnech podobný mail dorazil, což je s ohledem na to, kolik jich zachytil jen Kaspersky, poměrně pravděpodobné, ignorujte jej. Jedná se o pouhý phishing, který má za cíl vás připravit o přihlašovací data k vašim účtům a ty následně “datově vybílit”. 

Dnes nejčtenější

.