Zavřít reklamu

V posledních letech se stalo nepříjemnou tradicí, že se po přechodu na nové verze operačních systémů Applu potýká řada jeho uživatelů s nepříjemnými softwarovými chybami. Ty jsou navíc mnohdy natolik závažné, že výrazně využitelnost daných zařízení sníží. Ačkoliv měl Apple letos v plánu chybovost svých systémů výrazně eliminovat novým stylem jejich vývoje, bohužel se mu to zcela nepodařilo. Například někteří majitelé iPhonů hlásí od přechodu na iOS 14 výrazně nižší výdrž baterie. S tím samým problémem se potýkají i majitelé Apple Watch s watchOS 7, který mimo jiné znefunkčňuje GPS modul a tím pádem neumožňuje záznamy tras v aplikacích na cvičení. Tyto problémy se nyní rozhodl Apple veřejně přiznat s tím, že se uživatelům pokusí pomoci s jejich odstraněním. 

Nově zveřejněný podpůrný dokument na oficiálních stránkách Applu nabízí pro řešení problémů s výdrží baterie daných zařízení a s problémy s GPS u Apple Watch velmi jednoduché, leč poměrně nepříjemné řešení – konkrétně obnovení daných zařízení přes jejich nastavení. V případě Apple Watch sice může pomoci i pouhé odpárování a opětovné spárování s telefonem, nicméně podle diskuzních fór se zdá, že tento recept pomáhá jen velmi malému počtu uživatelů. Ve výsledku tak ani v tomto případě nezbude nic jiného než hodinky přes nastavení zcela obnovit, čímž se mají problémy odstranit. 

Obecně se dá říci, že obnovení zařízení doporučuje Apple celé řadě problémů. Kromě nadměrného vybíjení zařízení či problémů s GPS má totiž tento proces vyřešit třeba i chyby bránící spuštění zdravotních záznamů ve Zdraví na iPhonu, potažmo načítání nejrůznějších dat v aplikaci Fitness jak na Apple Watch, tak i na iPhonech. S trochou nadsázky by se tak dalo říci, že pokud máte u svého zařízení problém s čímkoliv nativním, řešením může být právě obnovení daného zařízení. Před obnovením, které se provádí přes NastaveníObecnéResetovatSmazat data a nastavení, je nicméně doporučeno vytvoření zálohy na iCloudu, která zajistí, že se po obnovení vrátí zařízení do původní podoby. 

Dnes nejčtenější

.