Zavřít reklamu

Apple na vývojářské konferenci WWDC 2018 představil iOS 12 s několika zajímavými vylepšeními. Systém například přináší funkci zvanou USB Restricted Mode, pomocí které není možné spárovat iPhone s jiným zařízením skrze Lightning konektor po uplynutí jedné hodiny od posledního zadání hesla. Znamená to tedy, že pokud jste hodinu neodemkli iPhone přes kód, Touch ID či Face ID, Lightning konektor vypne přenos dat a umožní pouze nabíjení.

Apple opět potvrdil, že se snaží chránit své zákazníky, a proto zavádí takovou funkci do iOS 12. Mluvčí cupertinské společnosti ve svém prohlášení vysvětluje, že společnost neustále hledá způsoby, jak zlepšit bezpečnostní ochranu svých přístrojů.

Takto vypadá nástroj, který používají donucovací orgány k odemčení iPhonů:

Apple tak donucovacím orgánům zabrání, aby se dostaly do iPhonu přes přístroje, jako je například GrayKey. Apple však uvedl, že jeho cílem není mařit práci donucovacích orgánů: „Neustále se snažíme zlepšovat ochranu u každého produktu Applu, abychom chránili zákazníky před hackery, zloději identit a narušení jejich osobních údajů,“ uvedl mluvčí Applu v prohlášení. „Respektujeme donucovací orgány a cílem našeho bezpečnostního vylepšení není znemožnění jejich práce.“

Apple dodal, že jakmile se dozvěděl o tom, že se dá dostat takovými technikami do zamčeného iPhonu, rozhodl se změnit stávající bezpečnostní opatření. Začal pracovat na funkci ještě dříve, než se dozvěděl, že techniky používají i donucovací orgány. „Apple začal na ochraně USB pracovat dříve, než se dozvěděl, že i donucovací orgány používají tuto techniku k odemčení iPhonu. Apple uvedl, že poté, co se o těchto technikách dozvěděl, přezkoumal kód operačního systému iPhonu a zlepšil bezpečnost. Rozhodl se, že prostě změní nastavení, a tím zabrání přístupu nepřátelských stran.“

S touto změnou mají donucovací orgány a další strany, které se chtějí dostat do zablokovaného iPhonu, pouze hodinu. Po uplynutí hodiny nebude Lightning konektor sloužit k přenosu dat, ale pouze k nabíjení.

graykey fb

Dnes nejčtenější

.