Zavřít reklamu

Jednou z vlastností iOS / iPadOS App Storu je nabídka aplikací, které Apple uživatelům doporučuje k vyzkoušení. Některé z těchto navrhovaných aplikací často vypadají velice zajímavě, proto jsme se rozhodli, že některou z nich čas od času vyzkoušíme. Dnes se blíže podíváme na aplikaci Focus Tomato – Let’s Focus Now, která vám pomůže se soustředěním a produktivitou.

Vzhled

Vzhled bude asi první věcí, která vás na aplikaci Focus Tomato zaujme skutečně na první pohled. Focus Tomato se rozhodně neveze na vlně moderního minimalismu, ale dává přednost skutečně velmi retro vzhledu. Na spodní části hlavní obrazovky najdete tlačítka pro režim odpočinku, časovou osu, statistiky (dostupné pouze v King verzi za 49 korun jednorázově) a nastavení. Na pravé straně displeje se pak nachází tlačítko pro přechod do režimu soustředění, v levé horním rohu okna této obrazovky najdete možnost přidání poznámek.

Funkce

Navzdory opravdu nezvyklému retro designu je aplikace Focus Tomato klasickým nástrojem pro využívání Pomodoro techniky, kdy se pětadvacetiminutové intervaly, určené pro intenzivní soustředění na práci, střídají s pětiminutovými okny na přestávku. Pokud vám z jakéhokoliv důvodu nevyhovuje pětadvacetiminutový interval, můžete jeho délku změnit klepnutím na postranní šipky uvnitř obrázku stopek. Aplikace je ke stažení zcela zdarma, za jednorázový poplatek ve výši 49 korun získáte možnost týdenních, měsíčních a ročních statistik.

Závěrem

Focus Tomato je Pomodoro aplikace, oděná do netradičně vyhlížejícího hávu. Své funkce plní skvěle, a pokud nemáte potřebu prohlížet si zmíněné statistiky, nebude vás její používání stát ani korunu.

Dnes nejčtenější

.