Zavřít reklamu

V případě, že jste se rozhodli pro zakoupení jablečného počítače, tak jste se nejspíše rozhodli právě pro MacBook, který je svou cenou a využitelností nejpopulárnější volbou. Stejně jako u iPhonů či iPadů, tak i na váš MacBook mohou chodit různá oznámení – mohou se týkat například vašeho oblíbeného magazínu (například Letem světem Applem), anebo mohou pocházet z různých aplikací, například ze Zpráv. Když ale zavřete víko MacBooku, tak nějak očekáváte, že se automaticky ztlumí veškeré zvuky. Nikdo totiž nechce, aby vás či vašeho partnera/ku vzbudilo o půl noci příchozí oznámení. Pojďme se společně podívat, jak můžete na MacBooku docílit toho, aby se po zavření víka žádné oznámení neozvalo.

Co dělat, když se po zavření víka MacBooku stále ozývají oznámení

V případě, že chcete na vašem MacBooku docílit toho, aby se po zavření víka přestala ozývat oznámení, tak postupujte následovně:

  • Na vašem MacBooku klepněte vlevo nahoře na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak se zobrazí menu, ve kterém vyberte možnost Předvolby systému…
  • Otevře se nové okno, ve kterém rozklikněte sekci Oznámení.
  • Nyní je nutné, abyste se v levém menu přesunuli do kolonky Nerušit.
  • Zde poté aktivujte možnost Pokud je monitor v režimu spánku a Na zamknuté obrazovce.

Tímto docílíte toho, že se po zavření víka MacBooku přestanou ozývat oznámení. Ve výše uvedené sekci nastavení si můžete ještě nastavit rozvrh režimu nerušit, stejně jako na iPhonu či iPadu, kromě toho zde najdete také možnosti pro povolení určitých hovorů v režimu nerušit. Pokud si výše uvedenou funkci nechcete z nějakého důvodu aktivovat, tak je nutné, abyste před spaním hlasitost ručně „stáhli“ na nulu, a to buď klávesou, na Touch Baru, anebo pomocí ikony v horní liště.

Dnes nejčtenější

.