Zavřít reklamu

Uznáváme, že s RPG tituly se poslední dobou takřka roztrhl pytel. Vývojáři se doslova předhání v tom, kdo udělá větší a zajímavější svět, popřípadě rozmanitější příběh a možnosti postav. Povětšinou se však přesto jedná o hry na jedno brdo, které z valné části čerpají inspiraci z východních her na hrdiny a nešetří mikrotransakcemi. Naštěstí ale na iOS dorazil jeden počin z dílny vývojáře Ivana Panasenka, který nás zavede na vesmírnou loď kdesi uprostřed hluboké prázdnoty. Pokud tedy hledáte mobilní variaci na Vetřelce, nejnovější hra Endurance by vás mohla zaujmout.

Ve vesmíru vás nikdo neuslyší křičet. Alespoň tato věta je v souvislosti s legendárním Vetřelcem skloňovaná téměř neustále a několikrát zazněla i v poměrně starší, ale přesto povedené hře Alien: Isolation. Od té doby jsme se ale kvalitního hororu z vesmíru nedočkali a na mobilních zařízeních už vůbec ne. Díru na trhu se však rozhodl zaplnit vývojář Ivan Panasenko se svým nejnovějším počinem Endurance, kde se po dlouhé době vydáme do hloubi kosmu na opuštěnou vesmírnou loď. Ta bude pochopitelně plná všelijakých příšer, které budou číhat ve stínech a bude jen na nás, abychom se s hrozbou popasovali a zjistili, co se stalo bývalým obyvatelům. Lodí se totiž šíří podivný virus a nás hlavní hrdina je jediný, který jeho běsnění přežil.

Hlavní premisou hry ale není jen bezmyšlenkovitá akce, řežba a střílení. Užijete si také pořádnou nálož průzkumu, hutné atmosféry a především „ticha před bouří“, kdy nebudete nikdy vědět, co na vás zpoza dalšího rohu vyskočí. Postupem hrou si navíc budete moci vyrábět i lepší zbraně, sbírat předměty a především přicházet na způsoby, jak se nežádaných hostů zbavit. Nebude chybět napínavý příběh plný zvratů, epický soundtrack a především hororová atmosféra. Pakliže se tedy nebojíte na vlastní pěst vyrazit do útrob obrovské lodi a zjistit pravdu, zamiřte na App Store a dejte netradiční hře Endurance šanci.

Dnes nejčtenější

.