Zavřít reklamu

Pravděpodobně každý zná Stevea Wozniaka, legendárního spoluzakladatele Applu a parťáka Steva Jobse, který pomohl dát věci do pohybu a de facto sám stvořil první osobní počítače, jenž způsobily v 80. letech revoluci. Jen málokdo si ale pravděpodobně vzpomene i na o poznání méně známého a mírně upozaděného Mika Markkula, který byl druhým generálním ředitelem jablečné společnosti a třetím zaměstnancem, jenž se oficiálně k nově vzniklému technologickému gigantovi přidal. Právě ten nyní prodává luxusní ranč v Kalifornii, za nějž si účtuje neuvěřitelných a astronomických 37.5 milionů dolarů.

Pokud aktivně sledujete dění okolo Applu, jistě jste zaznamenali, že se kromě Stevea Jobse mluví také o jeho nejbližším partnerovi, Stevu Wozniakovi. Přesto se však nejedná o jediného klíčové zakladatele společnosti, jelikož v celém procesu figuroval i jistý Mike Markkula. Ten se sice přímo nepodílel na technických záležitostech a marketingu, ale zato nabídl vůbec první sponzorskou investici v hodnotě 250 tisíc dolarů, čímž pomohl tento obří kolos rozjet. Tak či onak, Mike za ta léta pochopitelně finančně nestrádal, o čemž hovoří už jen jeho soukromý ranč Rana Creek o 14 tisících akrech v Kalifornii, který se tato významná osobnost rozhodla prodat za 37.5 milionů dolarů. Ač by se to mohlo zdát jako astronomická částka, jedná se o pořádnou slevu oproti roku 2013, kdy se pokoušel Mike sídlo s obřím pozemkem prodat za 59.95 milionů dolarů.

Na druhou stranu, pokud po této jedinečné příležitosti sáhnete, budete si moci užít 7 různých domů rozsetých po celém pozemku, přistávací plochu pro helikoptéru, osobní jezero, dvě stodoly a přistávací dráhu pro soukromý letoun, jež měří přes 880 metrů. A aby toho nebylo málo, nechybí ani pár kanceláří, speciální místo pro projížďku na koni a spousta dalších příjemných vychytávek. A není divu, celý komplex má na rozlohu zhruba necelých 60 000 metrů čtverečních a jen samotný dům se může pochlubit 500 metry čtverečními. Samozřejmostí jsou pak dvě křídla pro ubytování hostů a luxusní vybavení sídla, které skýtá rustikální architekturu a převážně dřevěné uzpůsobení nábytku, podlah a stropu. Výhoda tkví i v samotné lokaci, jelikož se Rana Creek nachází zhruba 128 kilometrů od Sillicon Valley, tudíž si dotyčný může podle potřeby kdykoliv odskočit do kanceláří. Rozhodně se ale v roce 1982 jednalo o výhodný kup, tehdy totiž ranč stál 8 milionů dolarů, tedy po inflaci zhruba 21.2 milionů v přepočtu na dnešní peníze. Prodej se tak Mikovi nadmíru vyplatí, avšak kam se bude spoluzakladatel Applu stěhovat je věčnou záhadou.

Dnes nejčtenější

.