Zavřít reklamu

Do popředí pozornosti jablíčkářů se v posledních dnech dostaly zejména iPhony SE 2. generace spolu s iPhony 12 a 12 Pro. Apple však pro letošek chystá i jiné skutečně zajímavé novinky, které by mohly velmi zajímavě zamíchat technologickým trhem. Jednou z nich mají být high-endová náhlavní sluchátka, která jsou ve vývoji již několik dlouhých měsíců. Jejich premiéra je nicméně podle leakera Jona Prossera za dveřmi. 

Podle Prosserových zdrojů má Apple již sluchátka, která nesou kódové označení B515, prakticky hotová a pomalu se chystá na jejich premiéru. Tu má v současnosti naplánovanou na WWDC, která proběhne online na začátku června. Jednat by se mělo o velká over-ear sluchátka disponující takřka 100% ANC, režimem propustnosti a dalšími vychytávkami, které zvýší kvalitu reprodukce zvuku. Jejich cena se má pohybovat někde kolem 350 dolarů, tedy asi kolem 9 tisíc korun bez daně. 

Kromě náhlavních sluchátek chystá Apple na letošek podle Prossera i novou generaci AirPods. Ta má nést konkrétně název AirPods X a cílit má primárně na sportovce. Poměrně zajímavé je, že se mají tato sluchátka podobnat modelu Beats X od společnosti Beats, který disponuje propojovacím mostem. Čistě teoreticky bychom se tak mohli podobného řešení dočkat i u těchto AirPods, byť přímé potvrzení zatím od leakera nedorazilo. Co se týče ceny tohoto modelu, Apple si za něj má účtovat zhruba 200 dolarů s tím, že na pulty obchodů se podívá v září či říjnu. Jejich odhalení tak velmi pravděpodobně proběhne na podzimní Keynote po boku iPhonů 12 či Apple Watch Series 6. 

Dnes nejčtenější

.