Zavřít reklamu

Pokud náš magazín čtete pravidelně, tak vám nejspíše neunikla informace o tom, že nové iPhony11, 11 Pro a 11 Pro Max disponují speciálním čipem U1. Ten dokáže pomocí UWB (Ultra Wideband) technologie vypočítat přesnou vzdálenost a dokonce také směr, ve kterém se nachází ostatní zařízení v okolí. Na konci minulého roku však bylo zjištěno, že Apple pomocí tohoto čipu sbírá polohová data, avšak kvůli tomu, aby mohl v konkrétních zemích, kde je UWB technologie zakázaná, čip U1 automaticky deaktivovat. Pokud Applu nevěříte a chtěli byste si čip U1 kompletně deaktivovat, tak dočtěte tento článek až do konce.

Jak na iPhonu 11 a 11 Pro (Max) deaktivovat čip U1

Na vašem iPhonu 11, 11 Pro či 11 Pro Max přejděte pro deaktivaci čipu U1 do nativní aplikace Nastavení. Jakmile aplikaci otevřete, tak se v ní posuňte o něco níže, dokud nenarazíte na možnost Soukromí, kterou rozklikněte. Jakmile tak učiníte, klepněte na první možnost Polohové služby. V této sekci sjeďte na samotný spodek, kde klepněte na kolonku Systémové služby. Tady už jen stačí, abyste pomocí přepínače deaktivovali možnost Sítě a bezdrátové sítě. Poté stačí deaktivaci potvrdit stisknutím tlačítka Vypnout.

Berte v potaz, že deaktivací čipu U1 pomocí výše uvedeného postupu může dojít k ovlivnění správné a bezchybné funkčnosti Bluetooth, Wi-Fi a ultraširokého pásma (UWB). Pokud se tedy budete po deaktivaci čipu U1 potýkat se slabým připojením k Wi-Fi anebo třeba špatným fungováním Bluetooth, tak si vzpomeňte, že se to může dít právě kvůli tomuto nastavení. Nutno podotknout, že možnost pro deaktivaci U1 čipu je k dispozici pouze od iOS 13.3.1. Pokud tedy máte na vašem iPhonu nainstalovanou starší verzi iOS, tuto možnost v nastavení nenajdete.

Dnes nejčtenější

.