Zavřít reklamu

Unboxingy Apple Watch, iPhonů, iPadů či AirPods už jsou svým způsobem provařené, jelikož jsou tyto produkty cenově dostupné a tedy i běžně využívané. O rack verzi Macu Pro, které se začala prodávat teprve před pár dny, se však totéž rozhodně říci nedá. Možná i proto vzbudil hudebník Neil Parfitt na YouTube velmi slušný poprask, když zde zveřejnil zřejmě první unboxing tohoto produktu. 

Rack verze Macu Pro začíná v České republice na 181 990 korunách – tedy na částce, za kterou lze sehnat i pěkné ojeté auto. Je tedy jasné, že k jeho pořízení se rozhodnou skutečně jen lidé, kteří jsou schopní jeho potenciál využít na maximum, nebo zkrátka finanční stránku věci vůbec neřeší. Neil se řadí do první skupiny, jelikož pracuje v USA pro filmaře na nejrůznějších zvukových stopách do filmů či seriálů, k čemuž potřebuje dle svých slov dostatek výkonu, jenž mu právě Mac Pro dokáže dodat. Rack verzi pak Niel zvolil především kvůli velmi snadnému přístupu k útrobám stroje, které potřebuje kvůli své práci čas od času upravovat, ale také kvůli prostředí, ve kterém pracuje. Na video s unboxingem a prvními dojmy Niela se můžete podívat níže. 

Rack verze se od klasické Tower verze Macu Pro liší skutečně nepatrně. Zatímco v útrobách byste hledali rozdíly marně, jelikož lze oba typy nakonfigurovat stejně, z hlediska šasi je rozdíl vidět na první pohled. Zatímco Tower verze je naprosto klasická počítačová skříň na nožičkách či kolečkách, Rack verze je uzpůsobena pro instalaci například do různých kovových rámů v serverovnách. Na bocích je vybavena kolejničkami, díky kterým jí lze velmi snadno z těchto rámů vysunout a upgradovat její vnitřek. Za tuto úpravu si však Apple nechává velmi slušně zaplatit – cenový rozdíl mezi Tower a Rack verzí je totiž rovných 17 tisíc korun. Za základní Tower si totiž Apple účtuje 164 990 korun, zatímco za Rack 181 990 korun.

Dnes nejčtenější

.