Zavřít reklamu

Meme zbraně nabity. Tak přesně takto by se dalo s trochou nadsázky popsat nynější spuštění prodejů Macu Pro a Pro Display XDR z dílny Applu, na které jablíčkáři čekali už od června. Zatímco v tomto případě se o kontroverzní produkty (až na cenu) nejedná, o stojanu Pro Stand na Pro Display XDR se to tak úplně říci nedá. Apple jej totiž zřejmě díky jeho jedinečnosti prodává samostatně a to za skutečně vysokou cenu.

Co vše si můžete koupit za 28 990 korun? Například téměř základní iPhone 11 Pro, iPhone 11 spolu s AirPods a po malém příplatku i s AirPods Pro, prakticky jakýkoliv iPad, hned několikrát iPod touch, HomePod, Apple TV a pokud ještě pár tisíc přihodíte, problém není ani s MacBooky. Za necelých 29 tisíc korun vám však tuze rád prodá Apple i svůj speciální stojan Pro Stand, který se k displeji přichycuje magneticky a zabezpečuje se na něm pomocí systému zámků. Tento stojan umožňuje různorodé natáčení a naklánění displeje pro snadnější práci, ale i perfektní stabilitu – tedy vlastně věci, které od stojanu za 28 990 korun tak nějak očekáváte. Nic víc, nic méně, nebudeme-li tedy počítat designovou stránku věci, které mohou být někteří jablíčkáři nakloněni a jiní zase nikoliv.

Anketa

Je podle vás Pro Stand předražený?

Ano 80,09 %
Ne 19,91 %
Celkem hlasovalo: 226

Zda je Apple Pro Stand předražený či nikoliv už necháme na posouzení každého z vás. Faktem však je, že bez něj či VESA držáku bude Pro Display XDR stejně svým uživatelům k ničemu, takže ke 139 990 korunám budou přeci jen muset nějakou tu korunu přihodit. Ani VESA se totiž v balení společně s monitorem neprodává, což však zřejmě nikoho příliš nepřekvapí. Nezbývá tedy než počkat na první hodnocení této novinky uživateli, pro které je určená. Pokud jí označí za skutečně kvalitní a přínosnou, ve výsledku nebude ani její cena nikterak nesmyslná – tedy minimálně v jejich očích.

Dnes nejčtenější

.