Zavřít reklamu

Pokud sledujete japonskou herní scénu a vyhlížíte těch několik málo studií, které tvoří hry i pro západ, jistě vám neunikl herní gigant jménem Bandai Namco, jenž chrlí jednu mobilní hru za druhou. Tentokrát se tito vývojáři pochlubili se zajímavým tahovým RPG Saint Seiya Shining Soldiers, které slibuje netradiční herní mechaniky a animovanou, malebnou grafickou stránku spolu s nekompromisním strategickým přístupem.

Tahové hry na hrdiny jsou na východě poměrně oblíbeným žánrem a není divu, že po nich většina vývojářů s radostí skočí. Většina z nich ale nakonec strastiplnou cestu do Evropy a Spojených států nikdy nepodstoupí, což je škoda. Naštěstí ale stále existují studia jako Bandai Namco, která si na celosvětové dostupnosti potrpí a zásobují západ kvalitními tituly, které se často vymykají standardům žánru. Nejinak je tomu i u hry Saint Seiya Shining Soldiers, jež staví na oblíbeném univerzu Saint Seiya. Půjde o tahové RPG, tudíž můžete očekávat náležitý důraz na strategii, spolupráci a především dobrý výběr postav, kterých bude nespočet. Ochuzeni nebudete ani o detailní 3D pohled, který vás pořádně vtáhne do hry a nabídne unikátní zážitek, srovnatelný s počítačovými sériemi. Dohromady si budete moci svůj tým složit až z 6 charakterů, z nichž každý nabídne vlastní sadu schopností a vedlejších efektů, jenž vám vypomohou v lítém boji.

Celý koncept bude navíc probíhat na prohazování postav, tudíž vždy půjde zásadně o souboj 1 na 1. Když půjde do tuhého, stačí vyměnit svého bojovníka za vhodnějšího a popasovat se s nepřítelem pomocí odlišné taktiky. Rozhodně tedy bude nutný rozvážný přístup a především zdrženlivost, která vám může v mnoha situacích zachránit život. Pokud tedy nedáte dopustit na povedená tahová RPG a nebojíte se dominovat bojišti, rozhodně dejte Saint Seiya Shining Soldiers od Bandai Namco šanci. Hra dorazí na iOS a Android již 23. dubna, tudíž oficiální vydání je v podstatě za rohem.

Dnes nejčtenější

.