Zavřít reklamu

Minulý týden se objevily zprávy, podle kterých Bozoma Saint John plánuje opustit Apple. Nebylo však příliš zřejmé, proč se šéfka globálního marketingu iTunes a Apple Music k odchodu ze společnosti rozhodla a ani o tom, kde plánuje pracovat v budoucnu. Tedy upřímně ne, že by s tím co si za život vydělala ještě někdy někde musela pracovat, ovšem doma by se zřejmě nudila. Právě proto se objevily informace, které přinesl server TechCrunch, podle kterých se Bozoma chystá stát důležitým členem týmu společnosti Uber.

Podle TechCrunch by před sebou měla mít Bozoma v Uberu nelehký úkol, odvrátit negativní stín, který se v posledních měsících na Uber lepí. Uber má velké problémy především s reakcemi veřejnosti na daňové problémy, které souvisí se řidiči Uberu i se samotnou společností, ale také s tím, že řidiči vozů nejsou pojištěni a často jsou to lidé bez jakékoli registrace pocházející z jiných zemí, než ve kterých svou činnost řidiče Uberu provozují. Uživatelé na Twitteru dokonce na začátku letošního roku spustili nový hashtag #DeleteUber, který přikládají k negativním zkušenostem s Uberem, často doplněnými o videa a fotografie.

Uber si úplně nepomohl ani v momentě, kdy vyšlo najevo, že sleduje v pozadí pomocí GPS své uživatele a získává od nich cenné informace, což dokonce vedlo až k tomu, že sám Tim Cook zvažoval odstranění Uberu z iOS App Store. V České a Slovenské Republice se pak už nejednou konaly demonstrace ze stran taxikářů, kteří vás z hlavní stanice do Petržalky odvezou za lidových 35€ právě proti Uberu. Marketingová specialistka Applu, která dříve působila dlouhé roky ve společnosti Pepsi tak bude mít podle všeho v Uberu za úlohu zvrátit negativní názory, které se na Uber dnem i nocí objevují na sociálních sítích.

Bazoma

*Zdroj fotografie: wired.com

Dnes nejčtenější

.