Zavřít reklamu

Pamatujete si ještě na staré textové hry a adventury, kde hrála prim představivost a v podstatě neexistovala jakákoliv vizuální stránka, která by vám napovídala, jak vypadá okolní prostředí? Na vše jste museli odpovídat pomocí výběru ze stanovených možností, nebo vlastními větami, podle nichž se hra dále odvíjela. Ač se jedná o relikt dávné minulosti, stále existují vývojáři, kteří mají pro podobné tituly slabost. Jedním z nich je i Nick Walton, který stojí za projektem jménem AI Dungeon, jenž vás vezme zpět do časů minulých.

Představte si, že by existovala hra, kde můžete dělat naprosto cokoliv a nejste omezování předem naprogramovanými mechanikami ani grafickou podobou. To samé si říkal i tvůrce hry AI Dungeon, Nick Walton, který na svém malém projektu pracuje již nějaký ten pátek. Hra je totiž založena výhradně na textu a je jen na vás, jaké prostředí si zvolíte, za koho budete chtít hrát a co vše vás ve světě nekonečných možností čeká. Jediným kritériem je zasazení, jenž si vyberete již v úvodu. Na výběr budete mít z fantasy zasazení, mysteriózního světa, apokalyptických hrátek, zombie módu, nebo zcela nedefinovaného žánru, kde vás bude limitovat jen vaše vlastní fantazie. Za vším totiž stojí extrémně propracovaná umělá inteligence, založená na hloubkovém učení, které se bude v průběhu hry průběžně adaptovat na vaše tempo a v reálném čase poskytovat zpětnou odezvu.

Jedinou nevýhodou je pochopitelně doba, za kterou se reakce počítače vyhodnotí. Občas je totiž třeba počkat několik sekund, než vám vyjede nabídka s novými možnostmi výběru. Tak či onak se jedná o poměrně zajímavý koncept, který na hezkých pár hodin zabaví a především dává prostor pro experimenty. Konec konců, nechat si vyprávět příběh nevyzpytatelnou umělou inteligencí zní jako něco, čím se dá zabít docela dost času. Hra je navíc dočasně zdarma v App Storu, tudíž doporučujeme dát tomuto počinu šanci.

Dnes nejčtenější

.