Zavřít reklamu

Cítíte to? Ve vzduchu už voní Vánoce. Ostatně, vzhledem k tomu, že jsou tu za devět dní, se tomu zřejmě ani nelze divit. Pokud však přesto stále nemáte dárky, pokusíme se vám dnešním vánočním článkem váš výběr usnadnit. Vybrali jsme do něj totiž několik produktů, kterými zaručeně potěšíte jablíčkáře, kteří milují kromě Applu i sport.

Apple Watch

Dárky pro jablíčkáře sportovce snad ani nelze začít jinak než doporučením na Apple Watch. Jasně, jedná se o dárek relativně drahý, na druhou stranu však obdarovanému nedarujete “jen” obyčejné chytré hodinky, ale rovněž osobního trenéra na zápěstí, lékaře dohlížejícího na jeho zdravotní stav při sportu i mimo něj a v neposlední řadě DJe, který bude neúnavně (respektive až do vybitá baterie) do vašich bezdrátových sluchátek posílat motivační hudbu. Sáhnout můžete víceméně po jakékoliv dostupné generaci Apple Watch, avšak pokud chodíte běhat například do lesa, bude pro vás Series 5 dle mého nejrozumnější. Obsahuje totiž jako první verze kompas, který by vám mohl v případě nouze vytrhnout trn z paty. Přeci jen, ztratit se v lese není rozhodně nic těžkého. Podtrženo, sečteno – pokud je tedy fanda Applu, pro kterého sháníte dárek, zároveň fandou sportu, Watch jsou jasnou volbou.

 

AirPods či AirPods Pro

V předešlém odstavci jsme mírně nakousli pouštění motivační hudby přes Watch do sluchátek. A jaká sluchátka by měl fanoušek Applu v uších mít, nežli ta z dílny Applu? V současné době je možné sáhnout hned po dvou typech – konkrétně klasických AirPods a AirPods Pro. Druhý zmiňovaný model je pro sport o poznání vhodnější, jelikož nabízí silikonové špunty zajišťující lepší uchycení sluchátek v uších, menší tělo a především pak elementární odolnost vůči vodě a potu. Ani klasické AirPods nicméně nejsou v žádném případě špatnou volbou – zvlášť pro ty, kterým drží i přes absenci špuntů a podobných věcí v uších jako přibité. Pokud tedy chcete darovat maximální volnost, příjemný zvuk a komfort, který AirPods v jablečném ekosystému bezesporu nabízí, popřemýšlejte určitě i nad tímto produktem. 

Fitness náramek Niceboy X-fit Active

Byla by samozřejmě chyba domnívat se, že se ke sportování hodí jen Apple Watch. Samozřejmě to totiž není pravda. Pokud není například váš dárkový rozpočet tak velký, velmi dobrou službu udělá i fitness náramek Niceboy X-fit Active. Ten nabízí celou řadu zajímavých funkcí, přičemž pro sport asi nejvíce oceníte jeho schopnost počítání spálených kalorií, kroků či ušlé nebo uběhlé vzdálenosti. Potěší ale i monitoring srdečního tepu či voděodolnost, díky které se nemusíte bát toho, že by náramek poškodil například váš pot, potažmo jarní, letní, podzimní či zimní deštíček. Veškeré důležité údaje se shromažďují do aplikace z dílny Niceboy, která je na iOS kompletně v češtině. O aktivitě tak bude mít obdarovaný skvělý přehled. 

FIXED Smile

Pokud si chodíte zaběhat, určitě alespoň některé z vás štve nutnost brát s sebou klíče od domu či bytu. Ty totiž mnohdy nejsou tak úplně kam dát a když už jsou, člověk má neustále tendenci je kontrolovat, zda se mu je už nepodařilo ztratit. Podobný přešlap by totiž rozhodně nepotěšil – tím spíš, když bydlíte sami. Zatímco s první věcí vám tak úplně nepomůžeme (ikdyž částečně díky dalšímu tipu možná ano), stres ze ztráty klíčů odbourat dokážeme. Řešením je lokalizátor FIXED Smile, který si stačí na klíče připnout, spárovat s telefonem a pak už jen čekat na příchozí notifikaci, která vás upozorní na přerušení spojení, díky čemuž vám ihned docvakne, že jste je ztratili a můžete začít s hledáním. Zkrátka fajn pomocník, který vás nenechá ve štychu. 

Armband

Běhání ryze s Apple Watch je samozřejmě velmi pohodlné, kvůli absenci podpory eSIM u těchto hodinek nám však nezbývá v případě potřeby propojení se světem při sportování nosit i mobilní telefon. Ten nemusíte strkat do kapes od větrovek, tepláků či kraťasů, ale elegantně jej umístit třeba do Armbandu – tedy jakési kapsičky na telefon a jiné drobnosti, kterou si suchým zipem připnete jednoduše k rameni a můžete vyrazit. Armbandy samozřejmě nikterak nepřerušují Bluetooth potřebný pro konektivitu s AirPods a mnohdy nabízí i otvory pro kabelová sluchátka, díky čemuž si je můžete velmi snadno připojit k telefonu uvnitř. Super je i to, že se jedná o skutečně levné příslušenství. 

Elektrokoloběžka Xiaomi Mi Electric Scooter

Na úplný závěr tu máme tip nejen pro jablíčkáře, ale i pro milovníky technologií jako takové. Sport přeci nejsou jen krůpěje potu a svalová horečka po výkonu. Sportovat lze i rekreační formou, například lehkou projížďkou na kole či koloběžce. A jelikož žijeme ve smart době, může být i tato projížďka do jisté míry smart. Pokud vás něco podobného láká, sáhnout můžete třeba po elektrokoloběžce Xiaomi Mi Electric Scooter, která zaručuje parádní projížďku až do 30 kilometrů, ale zároveň i alespoň elementární nutnost aktivně se do jízdy zapojit odrazem nohy. Pokud tedy chcete dělat “sport”, je tento dárek svým způsobem ideální. S trochou nadsázky jej totiž lze přirovnat k šachům. 

Dnes nejčtenější

.